udlæg love i Virginia

arrest er udlæg af en del af en individuel løn af en arbejdsgiver i henhold til en domstol dekret med henblik på at betale en kreditor . Løn udlæg som et middel til retlig prøvelse for potentielt kriminelle eller misligholdelse tilfælde kan spores tilbage til romertiden . En borger kan være berettiget til udlæg i tilfælde af dårlige lån , manglende betaling føderale eller statslige skatter , og manglende betaling af børnebidrag .

arrest love i Virginia


Den føderale regering har retningslinjer for løn arrest under ledelse af U. S. Department of Labor . Disse retningslinjer er gældende i alle 50 stater , District of Columbia , og amerikanske territorier og besiddelser . Alle virksomheder er forpligtet til at opfylde løn arrest ordrer , der typisk udstedes af familien domstole , statslige organer eller IRS . Enkelte stater kan vælge at ændre disse love til en vis grad for at gøre dem mere egnede til deres socioøkonomiske situation. Hvis statens udlæg lov fastsætter et andet beløb fra den føderale lovgivning , så loven resulterer i mindre mængde , der garneret vil sejre . Staten Virginia har sin egen løn arrest love .

Wage arrest


arrest love i Virginia fastsætte et maksimalt beløb, der kan trækkes fra en medarbejders løn , og de har også undgå at arbejdsgiveren i at udøve den medarbejder , hvis lønnen er garneret . Imidlertid indeholder loven ikke udelukker muligheden for at varetage den ansattes hvis lønnen garneret til to eller tre kreditorer . En frivillig beslutning , som debitor har fradrag taget ikke anses for arrest . Det fastsættes i loven , at det maksimale beløb for den enkeltes ugeløn , der kan knyttes være mindre end 25 procent af indtjening eller det beløb, som den overstiger 30 gange mindstelønnen . Andre undtagelser kan nævnes fast ejendom ( op til $ 5. 000 og en yderligere $ 5. 000 pr afhængig ) , forsikring og livrenter , pensionsydelser (op til $ 17,500 om året ) og offentlige rettigheder . For veteraner , er en ekstra $ 2. 000 fra ejendommen også fritage

Løn Beregning


I forbindelse med løn beregning , bør den disponible indkomst betragtes i stedet for bruttoindkomsten-den nettoløn modtaget af medarbejderen efter at have betalt for lovlig fradrag , skatter , staten arbejdsløshedsforsikring , eller medarbejder pensionering-relaterede investeringer . Men , hvis medarbejderen betaler for frivillige eller velgørende bidrag , fagligt kontingent , personlige forsikringspræmier , opsparing eller frivillig pensionsordninger, så de vil ikke blive taget i betragtning . Yderligere, loven fastsætter, at det maksimale beløb , der kan pyntes på en tidsramme være begrænset .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.