HSA sammenlignelighed regler

En Sundhed opsparingskonto ( HSA ) er designet til at hjælpe folk spare op til sundhedsudgifter om en skat-basis. Internal Revenue Service ( IRS ) har udgivet HSA sammenlignelighed regler . Disse regler giver vejledning til arbejdsgivere , der bidrager til medarbejderens HSA uden for en "Afsnit 25 eller lønreduktion plan. " Disse regler gælder for de medarbejdere, der ikke har tilmeldt en HSA . Reglerne er også gældende for de arbejdsgivere , der øger sammenlignelige bidrag til kalenderen .

Medarbejder Støtteberettigelse


Sammenlignelige medarbejdere er dem, der kommer under samme klasse af medarbejdere eller falder under samme gruppe af højtstående Fradragsberettigede Health Care plan . Enhver medarbejder , der har dækning i henhold til arbejdsgiverens HDHC plan , men ikke falder inden for rammerne af en forsikringspolice eller en anden beskyttelses-eller sundhedsmæssige vagt plan vil være berettiget til Health Savings Account .

Krav til Arbejdsgiverne


Arbejdsgivere ikke egne medarbejdernes HSAs . Arbejdsgiverbidrag til den HSA , men er fuldt ejet af den ansatte . Bidragene til den konto kan enten ske på et resultat før skat basis eller efter skat . Hvis bidragene indbetales på en efter-skat basis , ville det være skattefri . Hvis bidragene sker på et resultat før skat, kan det ske via en plan kaldet " lønreduktion "eller " cafeteria plan " eller " § 125 plan " . Ifølge disse planer , behøver bidrag fra både arbejdsgiver og medarbejderen til at opfylde "ikke-diskrimination "-regler. Det betyder, at arbejdsgiveren skal sikre , at bidragene ikke på nogen måde støtter de medarbejdere, der får en højere genberegningen . En arbejdsgiver skal opfylde et par krav til at overholde HSA sammenlignelighed regler . Første, at arbejdsgiverne er forpligtet til at sende en meddelelse til alle kvalificerede medarbejdere , der enten ikke har været indskrevet på en HSA . Denne meddelelse kan også blive distribueret via internettet og e-mail , så længe den overholder de gældende IRS regler . Før den sidste dag i februar , er medarbejderne forpligtet til at følge instruktionerne for korrekt varsel . For det andet skal arbejdsgiveren give et tilsvarende bidrag til HSA hensyn til hver kvalificeret medarbejder , der sender en meddelelse til planen. De kvalificerede medarbejdere bør også modtage en tilstrækkelig interesse inden april 15 i næste kalenderår .

Medarbejder Bidrag


Arbejdsgiveren kan vælge at fremskynde HSA bidrag af sine ansatte , hvis de støtteberettigede lægeudgifter , som er omfattet af medarbejderen overgå arbejdsgiverens kollektive HSA bidrag . Men bør arbejdsgiveren sikre , at der er en ensartet metode for tilgængeligheden af hurtige HSA bidrag til hver medarbejder . Desuden skal de ansatte får samme mængde bidrag eller en logaritmisk for kalenderåret . Den lovpligtige årlige grænse for bidrag for medarbejdere med kun selvhjælpsgrupper HDHP ( High -fradragsberettigede sundhedsplan ) er $ 2. 900 . De, der har familie HDHP dækning har en grænse på $ 5. 800 .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.