Hvorfor er asbest forbudt ?

Asbest er et kendt kræftfremkaldende stof , der har dræbt utallige tusinder af mennesker verden over. Mens de sundhedsmæssige risici forbundet med asbest er velkendte , at stoffet stadig ikke universelt forbudt . Mange lande har forbudt brugen af asbest , men USA er ikke blandt dem

Respiratory Sundhedsrisici


Indånding asbestfibre kan medføre pleurale plaques og pleural fortykkelse ( to typer af ardannelse i foring af lungerne ) , asbestose ( en kronisk inflammatorisk tilstand, der påvirker lungerne ) , lungekræft ( tumorer og kræft vækstrater i kamre af lungerne) og lungehindekræft ( en sjælden kræft, der kan påvirke lungerne , samt andet væv i brystet og bughulen ) .

andre sundhedsrisici


Indånding eller indtagelse asbest kan også føre til kræft i mave-tarmkanalen , kræft i æggestokkene , hals kræft , kronisk obstruktiv lungesygdom og en sjælden form for lungehindekræft , der påvirker testiklerne .

USA Asbest Practices


Brugen af asbest er ikke blevet forbudt i USA , selv om mange anvendelser af materialet er ikke længere tilladt . Miljøstyrelsen har forsøgt at forbyde stoffet i slutningen af det 20. århundrede , men dens bestræbelser blev forpurret i en retssag i begyndelsen af 1990'erne .

Asbest Forbud


Anvendelsen af asbest har været forbudt i Australien , Frankrig og Brasilien , blandt mange andre lande

den tredje verden

Mange fattige lande i den tredje verden-. herunder i Sydøstasien og Afrika-sjældent regulere håndtering eller bortskaffelse af asbest . Lande i Vesten , som Canada , eksport asbest til disse lande , og denne praksis er kritiseret af mange humanitære organisationer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.