bed - bug livscyklus

Væggelus typisk vokse til omkring en fjerdedel af en tomme lang og har en flad , oval-formet krop . De er brun i farven , men efter fodring de har tendens til at se en rød /brun farve . Årsagen til dette er , fordi væggelus foder om blod , humant blod , er deres foretrukne måltid , men de vil nøjes med kæledyr og andre dyr . Væggelus bruger varme og fugt fra varmblodede dyr og mennesker til at opdage og lokalisere deres fødekilde

Habitat


De fleste mennesker tænker på væggelus , som bor i snavsede , usoigneret betingelser , men dette er en almindelig misforståelse . Væggelus er lige så glade for at bo i et rent hjem , så længe der er en tilstrækkelig og uafbrudt fødevareforsyning . Deres foretrukne steder at skjule er i sømmene og sprækker af uphostered møbler og i madrasser . Desværre er antallet af sengepladser, bug skadedyrsangreb stigende i hele Nordamerika , Asien og Europa .

Levetid


Når væggelus har en konstant tilførsel af blod , deres levetid er normalt mellem tre og fire måneder . Hvis deres fødekilde løber ud eller efterlader dog , væggelus indtaste en sovende stadium og har været kendt for at overleve i op til 15 måneder .

Egg Stage


Bed-bug æg er cirka en millimeter lang , men er normalt lægges i en klynge , som gør dem lidt nemmere at se . De er dækket i en klæbrig substans , der holder dem til revner og folder i det materiale , som de er deponeret . Kvinde væggelus lå 04:57 æg ad gangen og kan fortsætte med at gøre det hver dag . Ved slutningen af deres levetid , kan en enkelt kvindelig har produceret op til 500 æg .

Nymfe Stage


Efter æggene klækkes , som tager alt fra en uge til 12 dage , kan nymfen være farveløs til lys-beige farve . De nyklækkede nymfe er cirka 1,5 millimeter lang og vil vokse og molt efter første måltid blod . Nymfen vil fortsætte med at foder og molt ( bliver mørkere i farven efter hvert måltid ) , indtil den bliver kønsmoden. Dette sker efter nymfen har molted fem gange . Efter hver afgivelse af sin hud nymfen kan vokse med 0,5 til 1,5 millimeter , ved den tid, det bliver en voksen kan det være næsten seks millimeter lang .

Voksen Stage

Både mandlige og kvindelige væggelus normalt foder hver 3-4 dage. En typisk fodring session tendens til at vare omkring 10 minutter , med væggelus gorging sig om blod . Selv de voksne kan indtaste en hvilende stadium at forlænge deres liv , kan de ikke producere flere æg uden en konstant fødevareforsyning.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.