cigaretrøg & sundhedsproblemer

Ifølge World Health Organization ( WHO ) , tobak er et af de største trusler mod folkesundheden i det 21. århundrede . Cigaretrøg indeholder mere end 4. 000 kemiske stoffer, hvoraf 60 er kendt for at forårsage kræft . Det er almindeligt kendt , at cigaretter fører til en række helbredsmæssige problemer , og disse problemer kan påvirke både rygere og ikke-rygere

Historie


Tobak har eksisteret i tusinder af år . I midten af 1800-tallet , blev cigaret officielt oprettet i Frankrig . I begyndelsen af 1900-tallet , blev cigaret en fremtrædende del af verdens kultur og begyndte at sprede over hele verden , især i de vestlige lande . Under begge Verdenskrig og Anden Verdenskrig , var cigaretter distribueret til amerikanske soldater . Den anden halvdel af det 20. århundrede begyndte en bevidsthed om de negative sundhedsmæssige virkninger af cigaretter .

kemikalier i cigaretrøg


Cigaretrøg indeholder nikotin , et kemikalie, som er meget vanedannende , samt kræftfremkaldende kemikalier som tjære , nitrosamin og polycykliske kulbrinter . Cigaretrøg indeholder også kulilte , der forsinker ilt flow til vitale organer og celler i kroppen .

Tobak Fakta


Ifølge National Cancer Institute , cigaretrygning er den hyppigste undgåelige dødsårsag i USA og fører til mere end 400. 000 dødsfald hvert år , hvilket er en ud af fem dødsfald i landet . Fra 2007 , var næsten 20 procent af amerikanske voksne cigaret rygere . Tyve-tre procent af high school-elever og 8 procent af mellemledere skoleelever i USA i øjeblikket røg cigaretter .

Sundhedsmæssige effekter


Cigaretrøg fører til en række forskellige kræftformer . Lungekræft er den hyppigste årsag til kræftdødsfald for både mænd og kvinder i USA . Omkring 90 procent af lungekræft dødsfald blandt mænd og omkring 80 procent af lungekræft dødsfald blandt kvinder er forårsaget af rygning , ifølge National Cancer Institute . Folk , der ryger cigaretter er seks gange større sandsynlighed for at få et hjerteanfald end ikke-rygere , og rygning forårsager lungekræft forhold såsom bronkitis og emfysem . Ifølge Centers for Disease Control , fører cigaretrygning til koronar hjertesygdom , den hyppigste årsag til dødsfald i USA . Rygere er to til fire gange større sandsynlighed for at udvikle både koronararteriesygdom og slagtilfælde .

passiv rygning

Ifølge National Cancer Institute , omkring 38. 000 dødsfald hvert år skyldes udsættelse for passiv rygning i USA . Ifølge EPA , kan blive udsat for passiv rygning forårsager lungekræft hos voksne , der ikke røg, og passiv rygning forårsager 3. 000 lungekræft dødsfald hvert år hos mennesker, der ikke ryger . Endvidere øger eksponering for passiv rygning din risiko for hjertesygdomme .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.