hvad er de farer af natriumnitrat ?

Natriumnitrat , en krystallinsk salt undertiden benævnt som en form for salpeter , forekommer i naturen . Chile minerede største depositum indtil for nylig . Nu kemiske virksomheder fremstiller det meste af det til brug i helbredelse kød , for gødning og som en oxiderende agent . Food processorer bruger det til at bevare kød som bacon , skinke og andre frokost kød . Det er en godkendt tilsætningsstof , men der er nogle farer .

kardiovaskulære system


Scorecard , en forurening information site , omfatter natriumnitrat i sin liste over formodede hjerte giftstoffer . Eksponering kan bidrage til mange forhold , herunder forhøjet blodtryk , åreforkalkning og atypiske hjerteslag .

mavekræft


Natriumnitrat , i kød , former nitrosaminer , når kogt over høj varme . Nitrosaminer også dannes, når natriumnitrat reagerer på mad proteiner i maven . Disse kan fremkalde kræft hos dyr , men undersøgelser er ikke entydige med hensyn til kræft hos mennesker . Derfor , FDA tillader dets anvendelse, men begrænser den mængde , der anvendes til mindre end 500 ppm i det færdige produkt .

Advarsel til gravide kvinder


Selvom natriumnitrat kan beskytte mod bakteriekontamination , det medicinske samfund har opfordrede gravide kvinder til at undgå at spise saltede kød , hvis det er muligt . Helbredes fødevarer tilføje store mængder af natrium til kosten . Den overskydende natrium ofte forårsager uønskede væskeophobning .

Advarsel til spædbørn


nitratdirektivet ofte forurener brøndvand , især i landdistrikterne. Forurenet vand , når de anvendes til at forberede modermælkserstatning eller gives til et spædbarn , vil danne nitrosaminer i barnets mave , når det reagerer på mad proteiner . Spædbørn har ikke de nødvendige enzymer til at behandle den . Dette fører til en tilstand kaldet methæmoglobinæmi . Denne potentielt alvorlig tilstand kan endda føre til døden . Som barn aldre , udvikler han mere mavesyre og enzymer , hvilket reducerer faren . Ifølge American Academy of Pediatrics , synes dette ikke at være et problem for ammede børn .

Effekt på husdyr

Høje niveauer af nitrat i foder og vand er blevet rapporteret at resultere i øget dødfødsel , langsom vægt forstærkning, aborter og død . Purdue University , at høje niveauer kan være der på grund af for store mængder af nitrat akkumuleret i de planter , de spiser . Brug af gylle som gødning øger nitrat i planterne og forurener det vand, de drikker .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.