oplysninger om typer af broer

Broer har været i brug over hele verden og gennem historien , der beskæftiger varierende mønstre og lasteevne til at flytte trafik over vand , kløfter og andre passerbare terræn . Efterhånden som behovet og teknik muligheder har udviklet sig , så har bro designs , hvilket bringer en række praktiske design i brug . Ældre bro typer , såsom bue og stråle broer , der stadig bruges i dag sammen med nyere lift og skråstagsbro designs , der viser den ingeniørmæssige overlegenhed gamle brobyggere .

Arch Bridges


I arch broer , vægten af både broen og den trafik rejsende over det , er fordrevet til jorden på begge sider af broen ved buer under dem . Buen på hver ende er bygget ind i jorden i bunden af broen , kurver af buerne stige op , der kommer til et højdepunkt i midten af broen og støtte strukturen . Hvis jorden nedenfor understøtter det , kan flere buer bruges til at forlænge varigheden af broen . Arch broer er blandt de ældste bro design og blev udbredt i det gamle Rom .

Løft og Swing Broer


I vandløb , hvor høj både skal passere , elevator broer trænger vand trafik , mens imødekommende fodgænger-og biltrafik på tværs af vandvejen fra oven . I sin standard tilstand , giver løfte broen en sti for landtransport til at krydse over i et vandløb. Når en båd skal passere under det , er broen lukket for landtransport , så er et mekanisk system aktiveres at hæve broen højt over sin hvilested og lade båden til at passere under . I vandløb med massive jord i centrum , kan svinge broer bygges . Swing broer trænger vand og jord trafik så godt, men de pivot 90 grader horisontalt snarere end at blive løftet op i luften .

Suspension og skråstagsbro Bridges


I hængebroer , fleksible kæder og tove strækker sig fra toppen af robust tårne til dækket af broen nedenfor , således at broens vægt, der skal støttes fra tårnene . I fælles design , skaber et tårn stiger på hver side af broen og kurven for den hængende kæder et billede der ligner en på hovedet bue , hvis jorden under broen giver mulighed for det , kan flere tårne føjes at øge længden af broen . En variant af den hængebro design , kaldet en skråstagsbro , beskæftiger kabler fastgjort til toppen af høje søjler eller bjælker til at støtte broen . I skråstagsbro broer , bjælker kan vinkles til direkte hovedparten af broen vægt over et ønskede område

Beam Bridges


En bjælke bro har ingen ekstern støtte struktur . Det er hovedsageligt en flad overflade , der er afhængig på jorden i begge ender som eneste middel til støtte . Moderne design i stråle broer ansætte specielt designet bjælker til at bære vægten af broen og dens trafik .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.