MRI udstyr, sikkerhed

Magnetisk resonans , eller MRI , kan forårsage potentielle farer , hvis de rette sikkerhedsmæssige procedurer ikke anvendes . Screening af patienter til metalgenstande , viden om patientens sygehistorie og dybdegående uddannelse af medarbejdere er vigtige forebyggende foranstaltninger. Visse forholdsregler skal også tages med kvinder , der kan være gravid

Definition og Formål


En MR-scanning giver et billede af din krops indre organer ved hjælp af radiobølger og et kraftigt magnetfelt . Når du er i enheden , det magnetiske felt bringer vandmolekylerne inde i din krop til tilpasning . De udsendte radiobølger få din molekyler til at afgive et signal , at maskinen kan blive til et billede . Billederne er taget i sektioner og derefter er kombineret i en samlet , tre-dimensionelle billede .

indledende screening


Før MR er udført , nogen kommer ind i rum, der indeholder MRI udstyr skal nøje kontrolleres for at sikre at han ikke har metalgenstande på sig selv . Magneten 's felt er meget stærk , og alle små metalgenstande kan blive flyvende farer . Disse omfatter ure , kuglepenne , blyanter , smykker , kreditkort og nøgler . Patienten og alle ansatte kommer ind i lokalet skal forlade disse poster bag . Patientens sygehistorie skal være grundigt gennemgået for eventuelle metalliske enheder, herunder implantater , plader og skruer , der er blevet opereret sat i en persons krop .

Lydniveau


Da maskinen tager billeder af patienten , kan det skabe høj decibel støj , hvilket kan forårsage midlertidig eller permanent høretab . Beskyt patientens hørelse ved at levere hende med et par ørepropper før proceduren . Støjreducerende hovedtelefoner kan også bruges, hvis de anses for sikre for MR .

Patienter der er eller kan være gravid


Når patienterne har brug for en MR-scanning , er de ofte injiceres med et stof kaldet Gadolinium . Dette hjælper til at forbedre billedkvaliteten , at maskinen tager af organer . Det er ikke anbefalet til brug på en gravid kvinde , medmindre det er absolut nødvendigt. En lille potentiale for høreskader hos fostret også eksisterer på grund af den høje lyde afgives fra maskinen . En MR-scanning bør kun ske hvis det påkræves , og moderen skal give skriftligt samtykke , før de undergik proceduren . Hvis en patient mener, at hun kan blive gravid , bør en graviditetstest foretages , før du planlægger en MR-scanning .

Implantater

Ud over eksterne metalliske genstande , kan andre enheder kirurgisk placeres i kroppen være en fare i MRI . Magnetfeltet kan få enheden til at flytte ud af stedet . Forbrændinger kan opretholdes , hvis magnet forårsager en elektrisk strøm i enhedens ledninger . Andre enheder som f. eks cochlear implantater , pacemakere og defibrillatorer er ikke tilladt i nærheden af en MR-scanning , det magnetiske felt kan ændre en pacemaker programmering , for eksempel , og oprette en fare for patienten . En patient med kirurgiske implantater skal ryddes af en læge , før der en MR-scanning.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.