Røde Kors regler for rejse -og give blod

Hver dag , i USA alene , over 40. 000 pints af blod anvendes af læger i livreddende procedurer . Den amerikanske Røde Kors, nationale gren af den verdensomspændende sundheds- og menneskelige aide organisation , giver omkring 45 procent af denne meget nødvendige ressource. En af de vigtigste opgaver for den amerikanske Røde Kors indebærer indsamling af blod fra donorer over hele landet og leverer det til hospitaler og andre medicinske faciliteter . Men det er ikke nok blot at indsamle de donorblod . Både donorer og deres donationer skal omhyggeligt screenes for at forhindre spredning af blodbårne sygdomme . Til dette formål , er der et par regler for internationale rejser , at alle potentielle donorer bør læse , før de giver blod .

Malaria


Regler for rejse- og bloddonation er på plads som en sikkerhed mod spredning af malaria , en blodprøve-båret sygdom ofte overføres af myg . Potentielle donorer, der har rejst i områder, hvor malaria kan ses ( dele af Afrika , Asien og Sydamerika ) må vente et år efter hjemkomsten , før de giver blod . Folk, der har levet i disse lande i en længere periode må vente tre år efter deres tilbagevenden til USA, inden donere .

kogalskab


En anden regel gælder for folk, der har boet i lande, hvor gal ko sygdom er blevet udbredt . Potentielle donorer, der har boet i disse områder er helt forbudt nogensinde donere blod . Dette er på grund af muligheden for at sprede Creutzfeldt-Jakob sygdom , en menneskelig variant af kogalskab . I både husdyr og mennesker , er denne sygdom dødelig .

hiv


En anden regel er på plads som en foranstaltning mod spredning af en særlig ondartet form af hiv kendt som hiv type O. HIV-O kan findes i mange vestafrikanske lande , herunder Tchad , Cameroun og Nigeria . Folk , der er født eller har boet i et af disse lande er forbudt at donere . Hertil kommer, at nogen mennesker , der er kommet i tæt kontakt med personer fra disse lande ikke længere anses som godt . Denne ekstreme forholdsregler er truffet , fordi , selv om bloddonationer omhyggeligt screenes for hiv og andre sygdomme , kan HIV-O ikke dukker op i standard screeninger .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.