fakta om mineral asbest

Asbest mineraler spillede en stor rolle i historien om den globale fremstillingsindustrier . Denne naturlige forekommende element har sine egne unikke kvaliteter, som ved første øjekast , lavet til en multi -purpose materiale . Men den potentielle sundhedsmæssige risici forbundet med langvarig brug har ført til en eventuel forbud mod dette mineral i fremstillingsindustrien

Identifikation


Asbest er en fiber , naturligt forekommende mineral , der er meget modstandsdygtigt over for varme og kemisk korrosion . På grund af sin varme-resistente egenskaber , blev asbest materialer, der anvendes til forarbejdede varer, herunder bygge -og byggematerialer , papirvarer , bilkomponenter og tekstiler .

Kilder


Ifølge US Geological Survey ( USGS ) , seks forskellige mineraler omfattet af asbest klassifikation. Crocidolit , amosit , chrysotil , tremolit , actinolit og anthophyllite er alle naturligt forekommende former af mineralet , som hver har været brugt på et tidspunkt i fremstillingsindustrien . Asbest findes typisk indlejret i klippeformationer. Dens fiber kvalitet gør det til en temmelig knuses materiale , der bliver luftbåren i form af mikroskopiske fibre . Den fysiske sammensætning af dette mineral og dets evne til at danne stærke fiber bundter gør det til en organisk-lignende materiale .

Eksponering


Alvorlige trusler mod sundheden kan udvikle sig, når mennesker udsættes for asbest -holdige produkter, der er forringet eller beskadiget , ifølge det amerikanske Environmental Protection Agency ( EPA ) . Dette mineral bliver farlig , når luftbårne og fiber partikler indåndes i luftvejene . Disse partikler irriterer lungevæv og reducere kroppens naturlige immunforsvar . Eksponering på arbejdspladsen er den primære kilde til sundhedsproblemer med asbest . Erhverv , hvor asbest materialer udvindes, fremstilles og anvendes --- konstruktion , fremstilling og bilindustrien-udgør den største risiko

Helbredsvirkninger


På grund af effekter på luftveje og overordnet organ funktion , asbest . er klassificeret som kræftfremkaldende af EPA . Når asbestfibre er indåndet , kan de blive integreret i lungevævet og udvikle sig til en række lungesygdomme . Asbestose , lungekræft og lungehindekræft er et par af de mere alvorlige tilstande , der kan udvikle sig fra asbest forgiftning . Som i slutningen af 1980'erne , medførte disse sundhedsrisici i regeringens forbud placeret på brancher , der fremstiller asbest .

Forbrug Trends

Ifølge USGS , op til halvdelen af verdens samlede forbrug og produktion af asbest opstod i årene mellem 1976 og 2003 . I de første to tredjedele af det 20. århundrede var USA og Vesteuropa den største forbrugere af asbest materialer . Forbrug og produktion tendenser oplevede en tilbagegang i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne på grund af sundhedsmæssige problemer , der kom frem i lyset . Fra 2002 , var den sidste asbest minen i USA lukket ned . I alt blev en anslået 181 megatons asbest materiale fremstillet i årene mellem 1900 og 2003 .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.