hvad er den fotokemiske og elektriske processer på farvesyn ?

Inden nethinden i det menneskelige øje , lys receptor celler, der kaldes kegler og stænger absorbere og fortolke lys bølger og sende signaler til hjernen , der resulterer i farvesyn . Den fotokemiske processer er ansvarlige for farvesyn skyldes en af to teorier om vision , som begge har vist sig at være korrekt . På forskellige stadier i visuel fysiologi , kan processen med farvesyn beskrives enten ved trichromacy eller modstanderen proces .

Trichromacy Teori


Tre typer kegle celler findes i nethinden . Hver af disse farver receptorer absorberer en anden spektrum af synligt lys . Disse tre kegle typer er følsomme over for grøn, blå og røde lys . Nogle teorier foreslår at antallet af kegle typer i nethinden kan være større end tre , med forskellige typer aktive på forskellige lysintensiteter , men på hver intensitet de anerkendte spektre er stadig blå , grøn og rød . Ved meget lave lysniveauer , der normalt stang celler i forbindelse kun med sort og hvid vision kan afsløre minimale mængder af farve , der bidrager til meget små forekomster af farvesyn .

Modstander Process Teori


Det menneskelige syn fortolker farve ved modsatrettede signaler fra kegler og stænger i nethinden . I denne teori , opdaget bølgelængder af lys , som hver kegletyper overlapper lidt . Det visuelle system fungerer mere effektivt ved at fortolke forskelle mellem kegle funktioner , end det gør at bemærke hver kegle individuelle svar . I modstander processer , er tre modstandere farvekanaler aktive . Disse er røde kontra grønne , blå versus gule og sorte kontra hvide . Når man farvekanal stimulerer en reaktion i den tilsvarende kegle type , den konkurrerer med respons i andre kegle typer og de mest prominente fornemmelse er registreret .

Brain Fortolkning


Øjet sender visuelle informationer langs synsnerven til optiske chiasma , derefter til optiske skrifter . Den optiske kontrakter indtaste thalamus og forårsage synapser . De synapser skabt i denne proces rejse langs neuroner i hjernen , hvor de fortolkes som et visuelt data , hvilket resulterer i hjernens visuelle opfattelse af , hvad motivet er set af øjet . I de fleste tilfælde er de signaler, der er ansvarlig for farvesyn sendes fra kegle celler , men i tilfælde af meget svagt lys , kan hjernen modtage og fortolke beskedne farve signaler fra stang celler så godt.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.