hvad er magnetisk resonans -angiografi ?

Angiografi er en invasiv test i det medicinske område , der hjælper lægerne diagnosticere og behandle en bred vifte af medicinske tilstande . Proceduren for angiografi bruger imaging teknikker , radiografi og en kontrast materiale , der fungerer som et farvestof agent til at give billeder af blodkar under enhver del af kroppen . Magnetisk resonans angiografi bruger et magnetfelt og computer billedbehandling til at producere detaljerede billeder, som normal angiografi ikke er i stand til at give

Programmer


Forskellige dele af kroppen gavn af at bruge en magnetisk resonans angiografi , herunder hjernen , nyrer , bækken , lunger og hjerte . Når du bruger metoden til magnetisk resonans -angiografi på disse kropsdele , læger er i stand til at overvåge og se en mere klar billede af kroppen ikke muligt med nogen anden imaging -teknologi .

Udstyr


Når du udfører en magnetisk resonans angiografi , læger ofte bruger den fælles magnetisk resonans imaging ( MRI ) enhed . Den traditionelle MR enhed er cylindrisk-formet og ligner en tubelike cirkulær magnet . Mange af disse enheder er en kort-bar -system , hvor magnet ikke helt omgiver dig .

Visualisering


Nogle gange , magnetisk resonans -angiografi forbereder tykke skiver af hele blodkar af interesse . Dette er en tre-dimensionel analyse . Men en computerskærm er en to-dimensionel medium . Derfor skal nogle rendering teknik skal udvikles for at vise denne 3- D datasæt på en computerskærm . Blandt de mest almindeligt anvendte rendering teknik er maksimal intensitet projektion ( MIP ) , direkte-volumen rendering og hurtig tid VR .

fælles praksis


Læger bruger magnetisk resonans angiograms at opdage et utal af sygdomme og lidelser for at diagnosticere korrekt og grundigt . En fælles lidelse opdaget , mens du bruger denne procedure er aneurismer , som indebærer en svækket blodkar væg . Denne procedure er også bruges til at registrere aterosklerotisk sygdom , der indsnævrer blodkarrene i benet og bidrager til den samlede blod-flow problemer . Primært er magnetisk resonans angiografi anvendes til at påvise almindelige problemer med blodgennemstrømningen i hele store dele af hjernen .

Forberedelse

Et par skridt er nødvendige for at sikre en vellykket procedure . Først , at tjekke med din læge være sikker på, hvilken specifik procedure kræver . Efterlad alle metaller , smykker eller andre attraktive materialer i hjemmet , da magneten vil ødelægge dine emner eller skade dig under brug . Informer radiologen forud for proceduren for alle sundhedsrelaterede spørgsmål eller kirurgi , du måtte have haft , som kan forhindre kontrast farve kunne anvendes på enhver kropslig orgel .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.