hvad er nogle konstruktive måder , der bruges til at forhindre olieudslip ?

Oil er en integreret del i den nuværende industrielle samfund , der giver størstedelen af verdens brændstof , der anvendes i transport -, fremstillings- og anden industri . Sammen med sin fordele, men skaber olie betydelige farer ved udslip i miljøet . Forurening af vand , ødelæggelse af levesteder , brande og andre destruktive begivenheder kan finde sted i tilfælde af et olieudslip . Heldigvis har mange sikkerhedsforanstaltninger blevet indført for at forhindre eller reducere virkningerne af olieudslip .

blowout sikkerhedsventiler


blowout sikkerhedsventiler , også kaldet BOPs , er dækker som forhindrer olie under tryk i at undslippe i undergrunden på uhåndterlige niveauer , når en nye indskud udnyttes . I tilfælde af svigt , har de fleste boreplatforme flere BOPs at give backup . Ram BOPs er en type af forebyggelsen , hvor begge halvdele af et dække snap sammen for at forsegle wellhead når sensorer registrerer et tryk spike . Ringformede BOPs er store , gummi , doughnut-formede sæler , der er klemt indad for at lukke stramt omkring en brønd rør .

dobbeltskrog


Dobbelt skrog er bygget ind i alle nye olietankskibe at operere inden for USA's farvande . Hvis det ydre skrog er punkteret i løbet af en kollision , den indre skrog giver en ekstra lag af indeslutning og beskyttelse , der forhindrer olien i fra forurene havmiljøet .

redundante systemer


Olietankskibe er også udstyret med to eksemplarer , for at skaffe kontrol , hvis det primære styresystem er kompromitteret. Backup GPSs ( Global Positioning Systems ) , maskinrum , ror og propeller er alle eksempler på redundante systemer . Ud over sikkerheden fra nedbrud , overflødig styring og fremdriftssystemer tilbyde velfungerende skibe øget manøvredygtighed , der giver mulighed for strammere sving og hurtigere stopper .

overloebssensorerne


På olieraffinaderier , er overloebssensorerne knyttet inde i taget på en olie- lagring eller overførsel tank . Disse sensorer identificere niveauer af olie -og udløse en automatisk lukkeventil for at undgå overfyldning og spild i det omgivende miljø .

selvjusterende Cargo Connections

Marine raffinaderier og terminaler brug selvjusterende forbindelser til at tilpasse sig den frie bevægelighed for en forankret olietankskib flyder på vandet . Disse stik flytte med skibet , i enten lodret eller vandret retninger , hvilket eliminerer stress , som ellers ville gå på kompromis tilslutningspunktet og potentielt bryde det , at spilde olie i det omgivende miljø .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.