mikrober relateret til konserves

Canning er bestemt til at ødelægge skadelige mikroorganismer i fødevarer , dog med forkert håndtering , bliver dåser bakteriel ynglepladser. Dette sker hyppigst med hjemmebagt dåse grøntsager , der i første omgang forurenet med jorden , hvor de vokser og efterfølgende opvarmes til en temperatur utilstrækkelige til at dræbe mikrober . Forsømmelse på kommercielle konservesfabrikker lejlighedsvis resultater i forurening . Ikke alle bakterier , dog er dårlig . I nogle tilfælde er mikrobe vækst i dåsemad faktisk fremmes .

Clostridium botulinum


Kendt bedre som pølseforgiftning , er dette bakterie er den mest almindelige type bakterie der findes i konserves . Oprindeligt var det forbundet med at spise dårlig pølse , deraf navnet , som stammer fra det latinske for pølse ( botulus ) . Men i dag er botulisme kontrakt oftest fra beskidte grøntsager . Symptomer inkluderer svimmelhed og træthed , men døden kan opstå, hvis ikke behandles med en antitoksin . En god tommelfingerregel er at aldrig spise fra en dåse , der bugner , da dette er en indikation af bakterier frigive kuldioxid .

Bacillus stearothermophilus


I 1968 , forskere identificeret denne flade sur Spore som årsag til fordærv i mange dåser taiwanske asparges . Bacillus stearothermophilus kan overleve i en række af klimaer fra koldt vand til varmt jord . I dåsemad , der forårsager den pH -niveau til at falde . Med mindre syre til at modvirke bakterievækst , mikrober hurtigt reproducere og sure produktet .

Bacillus Coagulans


Det er en anden type af flade sur Spore . I modsætning til Bacillus stearothermophilus , betyder det ikke trives i en bred vifte af omegn , men kopiere sig selv i stærkt sure konserves . National Canners Association begyndte at studere flad sur sporer i 1930'erne . Deres øget forståelse af disse organismer medvirket til at øge holdbarheden af dåsemad . Mens flad sure sporer kompromis smagen af konserves , denne type mikrobe ikke udgør nogen trussel for menneskers sundhed .

Lactobacillus brevis


Nogle gange mikroorganismer er faktisk fremmes i produktion af visse fødevarer . Tag for eksempel Lactobacillus brevis , en type af mælkesyrebakterier , som fremkalder gæring er nødvendige for at give sauerkraut og kimchi deres mund-puckering smag . Dette probiotiske faktisk har en positiv effekt på det menneskelige fordøjelsessystem , selvom personer med nedsat immunforsvar advares mod overforbrug .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.