regler for shipping magneter med fly

Magneter med en magnetisk feltstyrke 0,159 A /m eller derover , og dem, der målbart effektivt i en afstand af 2,1 m eller mere , er klassificeret som farligt gods af FAA , og IATA for deres potentiale til at forstyrre med instrumenter om bord på et fly . På grund af deres status , er magnetiske materialer , der skal håndteres af dem, der har modtaget og fastholdt uddannelse i håndtering af farligt gods .

Magnetroner


Magnetroner er enheder , som anvender elektriske og magnetiske strømme til at skabe varmeudvikling. Når pakket til luft forsendelse , skal magnetroner være pakket således, at polariteten af enkelte enheder imod hinanden . Denne metode til emballage vil midlertidigt ophæve de magnetiske felter i udstyr , forhindrer enheden fra at gribe ind i flyets instrumenter .

permanente magneter


Permanente magneter er lavet af materialer, der bevarer deres magnetiske felter , medmindre afmagnetiserede af miljømæssige ændringer eller manuel indgriben . Når du pakker permanente magneter for forsendelse med fly , skal brugeren barer være installeret . Disse barer er placeret omkring polerne af en permanent magnet for at fuldføre det magnetiske kredsløb , som forhindrer ydre metal fra at blive påvirket .

magnetisk feltstyrke


Permanente magneter pakket til skibet med fly kan ikke have et magnetfelt , der overstiger 0,418 A /m. Et magnetfelt af denne styrke , uanset anvendelsen af brugeren barer eller andre forholdsregler , anses for usikkert til opbevaring om bord flyvemaskiner , da det vil medføre betydelige forstyrrelser i instrument operationer . Mest bemærkelsesværdig blandt de funktionsfejl potentiale i en stærk magnet er potentiale for magnetisk kompas deformation , der udgør en fare for luftfartøjet, dets passagerer og last.

Compass Nedbøjning


Permanente magneter ikke kan producere en magnetisk kompas nedbøjning på mere end 2 grader . Større forstyrrelser kan producere farlige funktionsfejl i et plan 's kompas , køre det langt ud af kurs eller hæmme dets evne til at start og landing fra optimal retninger . Disse afvigelser i flyets operationer er det store potentiale til at forårsage et styrt , fare for liv passagerer og andre nærliggende mennesker .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.