uv spildevandsrensning

I september 1999 offentliggjorde Environmental Protection Agency ( EPA ) en teknologi faktaark beskriver ultraviolet desinficering af spildevand . Desinfektion er den primære metode til at ødelægge organismer i spildevand for at sikre vandbårne sygdomme ikke spredes i miljøet . Sygdomme som tyfus , kolera og smitsom leverbetændelse er blot et par farer forbundet med ubehandlede eller forkert behandlede spildevand

Beskrivelse


En UV desinfektion system ødelægger en organismes evne til at reproducere . Systemet består af tre hovedkomponenter : kviksølv buelamper , en reaktor og forkoblinger .
Den optimale bølgelængde for at ødelægge mikroorganismer er mellem 250 og 270 nm . Kviksølvet buelampen udsender en monokromatisk bølgelængde på 253,7 nm , hvilket gør dem meget effektive til denne opgave .
I reaktoren , er en række kviksølv buelamper konfigureret sammen , så spildevandet kan flyde af dem . Lamperne vil have en af to typer konfigurationer : kontakt og noncontact . I en kontakt reaktortype , er lamper , indkapslet i en kvarts tube for at minimere afkøling , fordybet i strømmende spildevand . I en noncontact konfiguration , er lamper hængt uden for en gennemsigtig tube , som indeholder flydende spildevand .
Den ballast i dette system er simpelthen en kontrol boks, der giver dig et udgangspunkt spænding for lamper og opretholder en kontinuerlig strøm.

Fordele og ulemper


UV desinfektion har flere fordele . Det bruger ingen kemikalier , fjerne farerne ved transport , håndtering eller opbevaring dem . Det gør også processen miljøvenlige .
De ulemper, UV- desinfektion kan afgøre , om dette system er rentabelt for en spildevandsrensning facilitet . Hvis niveauet af uklarhed og total suspenderede stoffer ( TSS ) er for høj , kan UV gøres uden virkning. Niveauer over 30 mg /L betragtes for højt . En anden overvejelse er omkostningseffektiv . Standard kloring desinfektion er billigere .

Anvendelsesområde


Tre kritiske faktorer kommer i betragtning, når træffes beslutning om at bruge en UV- desinfektion .
Reaktoren skal have nok radiale blanding til at sikre, at alle de organismer er korrekt udsættes for UV .
Intensiteten af UV- strålingen forværres over tid . Den kvartsrør i en kontakt system kan også få beskidte grund til partikler i spildevandet , hvilket medfører en reduktion i UV styrke nå organismer .
Spildevandet sammensætning påvirker effektiviteten af UV- stråling . Som anført ovenfor , en højere koncentration af TSS øger mængden af UV -stråling er nødvendig for at neutralisere organismer .

Drift og vedligeholdelse


En ordentlig vedligeholdelse program er nødvendigt for at sikre en UV- system fungerer med maksimal effektivitet.
Overfladerne mellem lamper og spildevand må forblive clean . Fælles rense omfatter citronsyre , eddike løsninger og natrium hydrosulfite
System komponenter skal erstattes med jævne mellemrum . lygter hver 12. 000 arbejdstimer , forkoblinger hvert 10 år og kvarts ærmer ( i kontakt systemer ) hvert femte år

Omkostninger

Selvom UV desinfektion er dyrere end chlorering , når deklorering er inkluderet , UV desinfektion er en konkurrencedygtig pris . EPA fastslår, at omkostningerne er også faldet som følge af forbedringer i lampen og system design.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.