DNA-test procedurer

Siden indførelsen af mainstream DNA-test nær slutningen af det tyvende århundrede , har de typer og processer af DNA-test udvidet og udviklet . Et uundværligt værktøj i retshåndhævelse og sundhedsvæsen , er det også vist kritisk til industrier så forskellige som kunst og vinfremstilling . DNA-test har en voksende og udbredt rolle i samfundet og videnskab , og mange forskellige testprocedurer findes

Forensics


DNA-test . er det eneste retsmedicinske værktøjet videnskabeligt validerede i forbindelse en mistænkt for en forbrydelse. Andre retsmedicinske teknikker såsom hår mikroskopi , bid mærke og sko print sammenligninger , og skydevåben værktøj mærke analyse ikke har været udsat for videnskabelige undersøgelser om bevis for gyldig . Dette er grunden til DNA-test har vist sig som en vigtig del af både kriminelle og civile undersøgelser ( f. eks faderskab jakkesæt ) .

Typer af Retsmedicinsk DNA-test


De vigtigste typer af DNA-tests , der anvendes i straffesager laboratorier og private faciliteter omfatter :

RFLP Analyse . Begrænsning polymorfisme ( RFLP ) er en af de ældste teknikker . Den endelige stikprøve afslører unikke mønstre , der er sammenlignet med kendte og ukendte prøver til identifikation . RFLP er ikke i stand til at producere levedygtige resultater fra nedbrudt DNA- prøver . Det kræver også større biologiske prøver til analyse . Denne proces er blevet erstattet af mere moderne og praktiske procedurer .

PCR-analyse . Polymerase Chain Reaction ( PCR ) giver mulighed for generering af millioner af identiske kopier af DNA ( " forstærkning " ) fra en enkelt biologisk prøve . Denne teknik er i stand til at producere levedygtige DNA til analyse fra nedbrudte eller minutter biologiske prøver .

STR Analyse . Kort Tandem Repeat ( STR ) er en teknik , der anvendes af de retshåndhævende myndigheders gerne FBI til at undersøge en isoleret region ( " loci " ) af det nukleare DNA . FBI bruger et standard sæt af loci taget fra prøven , og derefter sammenligner det med millioner af andre er gemt DNA- prøver i CODIS ( som står for kombineret DNA Index System , en interministeriel DNA -database ) til identifikation .

Mitokondrie DNA Analyse . Også kendt som mtDNA , denne teknik benyttes når RFLP- og STR analyse er ikke mulig . Denne proces gør det muligt at udvinding af DNA fra en celle 's mitokondrier i hår , knogler og tænder prøver . Det er oftest bruges i " kolde sager ", som er gået uløste i mange år , og i tilfælde for at identificere de jordiske rester af forsvundne personer .

Y-kromosom Analyse . Denne fokuserer på at undersøge genetiske markører af den mandlige Y-kromosom . Denne teknik er ofte brugt til at afgøre, om en biologisk prøve har flere mandlige bidragydere , og det adskiller flere parter .

DNA-test og Sundhed


Genetisk DNA-test for klinisk patientpleje har flere funktioner . Diagnostisk test kan bestemme genetiske sygdomme eller lidelser opnår en patients symptomer . Presymptomatic test kan afsløre, om en patient er i risiko for en genetisk sygdom . Carrier test bruges til at hjælpe par afgøre , om de er i risiko for at videregive en genetisk sygdom til deres børn . Prænatal screeninger undersøge ufødte foster for genetiske abnormiteter . Nyfødte screeninger er de mest almindelige genetiske tests udført så behandlingen, hvis det kræves , kan igangsættes straks .

Andre Industries


Fordelene ved DNA- test er ikke begrænset til de retsmedicinske og sundhedspleje arenaer . Antallet af private anlæg , som specifikt henvender sig til faderskab test har spredt sig inden for de sidste 10 år. DNA- test er anvendt i det private erhvervsliv i mindre almindeligt kendte metoder som fastsættelsen vin arv , autentifikation kunst og identificere forfalskninger , såvel som i fødevarer teknik .

Nøjagtighed

Der er megen polemik omkring rigtigheden af DNA-test . Der er ikke nogen ensartet regulering eller fuldbyrdelse af kvalitetskontrolprocedurer for private laboratorier , hvor analysen er foretaget . Nogle stater har strengere krav end andre . Manglen på føderalt regulerede retningslinjer for disse private laboratorier giver praksis , der fører til forurenet , inkonklusive og fejlagtige resultater .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.