Hvornår blev DNA-test indført ?

De gode resultater fra DNA- test er ofte udråbt i medierne --- fra at løse faderskab tvister vælte uberettiget domfældelse . Når det kommer til at studere sin oprindelse , men er nærmere mindre meget omtalte . Lær om historien bag , hvad der er blevet kaldt "den mest magtfulde kriminalitetsbekæmpelse værktøj , vi har til vores rådighed " , og dens udvikling i både sundheds-og retsvidenskab

Tidlig milepæle


På trods af den første identifikation af de fire humant blod typer i 1901- ༾ , var det først i 1920'erne , at forskerne fastslået, at blodtype genetisk var arvet . I 1930'erne blev der serologiske test udviklet , som kunne identificere blod af tilstedeværelsen af genetisk materiale . I separate forskning , blev deoxyribonukleinsyre ( " DNA " ) , den kemiske genetiske byggesten , første gang isoleret i sin rene form .

I 1950'erne var James Watson og Francis Crick medvirkende i " cracking " den genetiske kode . De afslørede dna 's dobbelt-helix design og fik tidligt indblik i betydningen af rækkefølgen af de fire kemiske basebestanddele .

Yderligere DNA-test i hele 50'erne og 60'erne resulterede i at oversætte DNA sammensætning af proteiner , og isolere en nøgle DNA enzym , der kan kopiere DNA i et reagensglas . Disse milepæle inden for genetisk forskning og forsøg etableret proceduremæssige fortilfælde , der senere skulle blive brugt i moderne DNA- test i sundheds-og retsmedicinske videnskaber .

Undersøgelser for sygdommen


Udstyret med evnen til at identificere den genetiske egenskaber af visse sygdomme , genetiske DNA- test blev indført for at den almindelige befolkning i 60'erne . Nyfødte var genetisk screenet ( ved prikning hælen af deres mund til en blodprøve ) for stofskiftesygdom kaldet fenylketonuri ( " PKU ")--- vides at resultere i mental retardering uden tidlig behandling . PKU test er anerkendt som den tidligste genetiske test på landsplan. Testning for andre genetisk arvelige sygdomme som seglcelleanæmi og Tay-Sachs sygdom begyndte i 70'erne .

Undersøgelser for retfærdighed


Indførelsen af DNA-test har revolutioneret området for retsvidenskab , hvor videnskabelige metoder og værktøjer integrerede til kriminelle og civile retssager . Dr. Alec J. Jeffreys , en engelsk genetiker fra Leicester University udviklet en teknik til at undersøge det unikke længde variationer for DNA gentage sekvenser i midten af 80'erne . Denne teknik gjorde menneskelige identitet test mulig , når man sammenligner en kendt DNA- kilde med en ukendt DNA kilde . Dr. Jeffreys kaldte denne teknik " DNA fingeraftryk "( også kendt som " DNA- profilering " eller " DNA at skrive " ) .

først " fingeraftryk "


I 1986 var Dr. Jeffreys bedt om at anvende hans DNA fingeraftryk proces til en voldtægt-mordsag i den engelske Midlands . En mistænkte havde tilstået forbrydelsen , og politiet ønskede at kontrollere tilståelse med DNA-beviser . Efter analysen viste Dr. Jeffreys ' DNA-tests , at den mistænkte ikke har begået forbrydelserne . Snart efter blev den første straffedom baseret på DNA-beviser --- resultatet af Dr. Jeffreys ' innovation --- opnået for en anden straffesag i 1987 .

Kontroverser

de fordele , som forekomsten af DNA afprøvning i sundheds -og retsmedicinske videnskaber er uendelige . De negative følger af denne teknologi er også væsentlige . De omfatter , men er ikke begrænset til følgende : forfatningsret krænkelser , forskelsbehandling på grund af genetiske historie , og en mangel på ensartet regulering og overholdelse resulterer i betydelige test unøjagtigheder .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.