betydningen af carbon footprint

Bilkørsel , opvarmning dit hjem og endda spise visse typer af fødevarer har en indvirkning på miljøet . Alle disse aktiviteter udsender drivhusgasser til atmosfæren . Drivhusgasser kan omfatte kuldioxid , lattergas og metan , og frigives i atmosfæren gennem afbrænding af gas og olie til brændsel , varme og industrielle processer . Den carbon footprint måler, hvor stor en del af disse drivhusgasser udledes i atmosfæren , som kan give os en fornemmelse af , hvor meget de ting vi gør , køb og forbruge effekt på miljøet .

hvordan det Målt


En carbon footprint er summen af to dele , den primære fodaftryk og den sekundære fodaftryk . De primære fodaftryk måler mængden af drivhusgasser udledt i atmosfæren ved aktiviteter, vi kan kontrollere , såsom at køre en bil , der fører et fly eller bruge el til opvarmning af en bolig . Det sekundære fodaftryk måler indirekte udledning af et produkt , der anvendes af en person eller en organisation . For eksempel , foranstaltninger en sekundær carbon footprint de drivhusgasser, der bruges til at lave en vandflaske en person køber , samt kulstof flasken fortsætter med at sætte ud i atmosfæren under sin levetid .

Betydningen


Det store flertal af forskere mener , at mængden af drivhusgasser skaber vi hverken direkte eller indirekte har en indvirkning på miljøet . Drivhusgasser fanger varmen i atmosfæren , og de fleste forskere mener, at har ført til en samlet stigning i temperaturerne over hele verden samt ændringer i vejrmønstre .

Varmere temperaturer også smeltende is i Arctic Circle og andre kolde steder , og vandstanden i havene er steget som følge heraf i henhold til U. S. Environmental Protection Agency . Også , drivhusgasser , især kuldioxid fra afbrænding af fossile brændstoffer som olie , er giftige for mennesker .

værste syndere


Ifølge en 2008 undersøgelse fra Purdue University , hvor man målte carbon footprint af amerikanske amter , Harris County i Texas er den værste , udsender 18. 625 tusind ton kulstof om året . Los Angeles County i Californien andenplads ved udledning af 18. 595 tusind ton kulstof om året .

Globalt Kina rangerer øverst på listen over værste forurenere , der udsender 6. 017 . 69 millioner tons i atmosfæren hvert år , i henhold til Union of Concerned Scientists . USA er den anden værste , der udsender 5,902. 75 millioner tons . Kina og USA er langt de værste forurenere , med Rusland kommer på tredjepladsen med 1,704. 36 millioner tons . Disse data blev indsamlet i 2006 .

fremtidige virkning


Verdens ledere fortsat at drøfte måder til at reducere udledningen af drivhusgasser . Ifølge Nature Conservancy , advarer forskerne om, at i det nuværende tempo , vil overfladetemperaturer på Jorden stiger med 3 til 10 grader Fahrenheit i slutningen af det 21. århundrede . Klimaændringerne vil også ændre landskaber , skader dyr levesteder til det punkt , at flere dyr kunne uddø og skabe kraftigere storme , som havet temperaturerne stiger .

Reduktion Din Footprint

Der er flere måder at reducere dit eget kulstof-fodaftryk . I dit hjem, kan erstatte elpærer med fluorescerende lys reducere dit energiforbrug og din energiregning . Bare skrue ned for termostaten 2 grader om vinteren kan gøre en forskel .

samkørsel, vandre , ride en cykel eller tage bussen i stedet for at køre din egen bil vil reducere emissionerne skabt fra transport . At køre en bil, der bliver højere gas kilometertal også vil reducere dit kulstof-fodaftryk.

Genbrug holder ting som plast ud af lossepladser og giver dem mulighed for at blive brugt på en anden måde , hvilket reducerer behovet for at skabe større udledninger ved at skabe flere plast. Selv din kost kan have en indvirkning ; spise producere det var dyrket lokalt mindsker efterspørgslen efter produkter dyrket andre steder, samt transport -emissioner oprettet for at levere , der producerer til din butik .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.