effekten af brugte rygning på kæledyr

Vi ved alle , at passiv rygning kan påvirke sundhed og trivsel for vores medmennesker . Mange mennesker er ikke klar over , at det også kan være skadelige for vores kæledyr så godt, nemlig hunde , katte og fugle . Hvis du ikke kan holde op , gøre i det mindste ikke ryge i dit hjem , hvis der er kæledyr , der lever sammen med dig

Quality of Life


Bortset fra de sundhedsmæssige problemer, som passiv rygning kan medføre for dyr og deres livskvalitet er berørt så godt. Lugten irriterer mange kæledyr og røgen i sig selv kan skade deres øjne . De fleste kæledyr soignere sig , og smagen af de kemiske aflejringer på deres pels og hud kan være generende .

Lung Betingelser


Fugle har været kendt for at udvikle lungebetændelse fra passiv rygning . Andre lungesygdomme som emfysem og bronkitis er muligt så godt, for alle dyr .

Cancer


Det er vist, at kæledyr , der bor i hjem, hvor ejerne røgen er signifikant mere tilbøjelige til at udvikle kræft sammenlignet med kæledyr , der ikke er udsat . Kræftformer almindeligt set er lungekræft , næse kræft hos hunde med lange snuder og lymfom og kræft i mundhulen hos katte .

Faktorer i Hunde


Ikke alle dyr sker på samme måde , som passiv rygning . Hos hunde , afhænger virkningerne af denne inhalation af faktorer som hvor meget tid hunden bruger indeni, alder , køn , størrelse og form af hundens kraniet ( som huser sinus hulrum ) .

Faktorer i Katte

Den risikofaktorer for katte er de samme som hos hunde . Hertil kommer, at størrelsen af grooming katten også har en betydning for, om katten bliver syg eller ej . Kemikalierne i røg klamrer sig til pels og da katte slikker sig ofte , de indtager disse kemikalier , hvilket kan forårsage problemer som de ovennævnte mundtlige kræft og lymfekræft .

Advarselstegn

Hvis du ser dit kæledyr hoste , vægttab , at få trætte let , nysen , udkasterladning enhver form for udledning eller voksende enhver form for masse , skal du få ham tjekket ud af en dyrlæge . Dyrlæger ikke rutinemæssigt screene for sygdomme , der opstår fra PET forældrenes rygning , så sørg for at nævne det , og anmode om , at dit dyr skal testes grundigt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.