hvor er ribose findes i levende organismer ?

Ribose er en simpel sukker findes i mange molekyler i forbindelse med de biokemiske og genetiske processer af næsten alle organismer . Det er en vigtig strukturel komponent af ribonukleinsyre ( RNA ) og afgørende i den daglige metaboliske og reproduktiv cellulær operationer observeret i en række forskellige livsformer

Struktur


Ribose er en monosaccharide består af en fem-carbon backbone med en aldehyd funktionel gruppe den ene terminal ende . Hydroxylgrupper er orienteret i samme retning ned hver efterfølgende carbon på rygraden af molekylet .

Funktion i Genetics


Ribose er sukkeret komponent , der udgør det genetiske materiale RNA , nøglen mellemprodukter, der anvendes i DNA replikation og protein syntese under reproduktion og udvikling .

Metabolisme


Ribose kan også integreres i mange af de molekyler der er nødvendige for ATP dannelse i glycolysen og cellulære respiration . Disse molekyler omfatter nicotinamid adednine dinucleotid og flavin adenin dinucleotid som er vigtige elektron overførsel mellemprodukter , der i sidste ende give energi til en organisme .

Vira


Ribose kan findes i smitsom organismer som virus . Det giver den strukturelle komponent af RNA nogle virus, der bruges til viral spredning og infektion .

Evolutionary Impact

Et af de fremherskende evolutionære teorier om fremkomsten af liv på Jorden indebærer dannelsen af primitive RNA molekyler fra tidligt ribose sukker , nukleinsyrer og fosfater .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.