hvordan DNA-test påvirker kriminalitet

DNA- profilering er et fælles forsknings- værktøj , der anvendes til at opklare kriminalitet . DNA ( deoxyribonukleinsyre ) er et materiale , der afgør arv af menneskelige egenskaber såsom hårfarve , øjenfarve og knogletæthed . Den menneskelige krop består af celler , der indeholder DNA . DNA i en celle er identisk med den, hver anden celle

Historie af DNA-test i kriminalitet


Dr. Alec Jeffreys først indført dna- test i 1985 i Det Forenede Kongerige . Han brugte en metode kaldet begrænsning polymorfisme ( RFLP ) . Den første vellykkede eksempel på ved hjælp af DNA til at bekræfte en mistanke til forbrydelsen var af Colin Pitchfork i Leicestershire , Storbritannien , som var dømt for mord og voldtægt .

kriminaltekniske DNA-analyser


Den Federal Bureau of Investigation ( FBI ) har skabt en database med navnet Combined DNA Index System ( CODIS ) . Det er nu blevet kritisk for kriminalitet. Fra marts 2010 efterforskere i ca 37 tusind straffesager har refereres denne database . Dybest set , efterforskerne sammenligne DNA -profiler af de mistænkte med de gerningsstedsbeviser . Også , de sammenligner de beviser på tværs af flere gerningssteder at identificere serielle kriminelle .

DNA Profiling


DNA profilering eller DNA-test er en metode, som variabelt antal tandem gentagelser ( VNTRs ) er analyseret. Det blev konstateret, at visse regioner af DNA indeholder DNA -sekvenser , der er kopieret . De tandem repeats kaldes VNTRs . DNA -sekvenser i forskellige mennesker er meget ens , hvilket gør det vanskeligt i første omgang at skelne . Men når først det er behandlet, VNTRs kan skelnes fra hinanden.

Teknikker


Efterforskere bruge mange forskellige teknikker DNA-profilanalyse . Målet for enhver teknik er at identificere en unik dna- profil. Den første metode anvendes til at skabe en DNA- profil var RFLP . Denne metode er ikke meget almindelig i dag , da det kræver en stor prøve og tager også længere tid om at behandle . Denne metode bruger et restriktionsenzym til at skære DNA strenge , der omgiver VNTRs i småstykker . Så DNA er slettet ved hjælp af et ark af nitrocellulose . Dette blad er derefter behandlet med stråling, som giver en autoradiograph der er dna-profil .
Teknikken efterforskerne almindeligt brug i dag, er polymerase chain reaction ( PCR ) analyse . Det bruger en enzym kaldet DNA polymerase at kopiere en lille mængde af DNA , hvilket skaber store prøver . Så isolere DNA-strenge ved opvarmning til 200 grader F. Efter dette, er de cool og genopvarmning det, hvilket fordobler prøven . I en halv time , ville en stor stikprøve blive oprettet . Så analyserer short tandem repeats ( STRs ) , der er specifikke par af gener i VNTRs , at oprette dna- profilen .

Omfanget af DNA-test i kriminalitet

I de første dage af DNA -profilering , efterforskere brugte det kun i en analyse af drab og voldelige seksuelle overgreb . Nu bruger de DNA selv for den mindste forbrydelser, såsom auto tyveri og indbrud . Identificere herkomst er en anden almindelig brug .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.