om vulkanske kupler

Volcanic kupler , også kendt som lava kupler , kan findes inden for kraterne eller overløb af langt større og mere volatile sammensatte vulkaner , såsom vulkaner af Små Antiller

Vækst


En vulkansk kuppel er oprettet, når lava , der ikke har beføjelse til at rejse store afstande bunker ud af ventilen af en vulkan og indsamler omkring ventilen . US Geological Survey forklarer , at de indsamlede lava hurtigt afkøles og hærder før knuses med stykker indsamle omkring siderne af vulkanen .

Typer


San Diego State University rapporter vulkanske kupler at være af varierende størrelser med en række hældning vinkler . Det er almindeligt, at vulkanske kupler at danne med tykke stejle skrænter , men lavere profil skråninger kan oprettes som en kuppel former .

Sammensætning


Vulkanske kupler kan oprettes fra en række forskellige stoffer, der findes inden for vulkaner , såsom basaltisk andesit og Rhyolite . Krystal-rige dacite findes i mange vulkanske kupler , mens andre kan dannes fra obsidian , der er vulkansk glas .

Time


Den Santiaguito Dome i Guatemala er stedet for den længste kendte kuplen bygning begivenhed nogensinde er registreret . Den Santiaguito Dome begyndte at stige i 1922 og fra 2009 var stadig fordrive lava og stadig voksende .

Eksempler

Vulkanske kupler findes i hele verden i forbindelse med langt større sammensatte vulkaner som Mont Pelée i Martinique . Lassen Peak og Mono Domes i Californien er eksempler på vulkansk kupler .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.