svamp , der anvendes til gæring

Gæring er en proces, der almindeligvis anvendes i fødevareproduktionen. Det er dybest set en enzymatisk styret anaerob nedbrydning af en energi -rige stof. Gær og andre svampe kan bruges til at gære mad

Gæring


Gæringen sker , når den sædvanlige proces af respiration , hvorigennem en organisme producerer energi er hæmmet på nogen måde , at ændre de kemikalier, som produceres . Gær gæring opstår, når der er mangel på ilt . Den producerer kuldioxid og alkohol .

Gær


Gær eller Saccharomyces er en svamp , der er almindeligt anvendt i gæring .

Brød


Gær føjes til brød for at gøre det stige . Gæring producerer kuldioxid , der gør dejen svulme . Alkohol er også produceret , men det fordamper , mens brødet er bagt .

Alkohol


Gær anvendes til at producere alkohol i vin og øl . Gær , sammen med en anden svamp , Aspergillus oryzae producerer alkohol i skyld .

Andre gæringsprodukter

Forskellige svampe kan producere forskellige kemikalier under gæringen . Farvestoffet , caroten , er produceret af Rhizopus stolonifer . Penicillin er det gæring produkt af Penicillium chrysogenum . Aspergillus niger producerer citronsyre eller C-vitamin , der er føjet til læskedrikke .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.