tekstilvaskemidler & forurening

Efter opfindelsen af vaskemidler , hurtigt eksperter bemærket potentielle problemer for miljøet . Kom kontrol af problemet var et mål , der er fastsat i 1960'erne , men nogle eksperter mener stadig, at mærkevarer i den nuværende vaskemidler industrien stadig kan indeholde kemikalier , der har skadelige virkninger på miljøet og verdens levende indbyggere .

Historie


Tøjvask vaskemiddel begyndte med opdagelsen af syntetiske vaskemidler i 1916 . Krigstid produceret et behov for et produkt , der , når det bruges med vand , ville ikke kombinere med mineraler i vandet , hvilket resulterede i irriterende dannelsen af sæbe ostemasse . Imidlertid har vaskemidler ikke se udbredt brug indtil 1946 , med introduktionen i USA i løbet af 10 år Salget af vaskemidler overgået sæbe salg . I 1950'erne var udviklingen af flydende vaskemidler , efterfulgt af drevet vaskemiddel med enzymer i 1960'erne . I 1980'erne vaskemidler blev anvendelige til køligere temperatur vask og 1990'erne bragte ultra-drevne vaskemidler .

Betydning


Om samme tid, vaskemidler oplevede dens indførelse i USA , begyndte operatører på rensningsanlæg indberetning unormalt rengøringsopløsning og skummende på anlæg . Den skummende hurtigt bredte sig til søer og floder , forurener vandforsyningen . Vandrensning eksperter pegede på de syntetiske stoffer, der anvendes i vaskemidler , men industrien nægtet enhver forbindelse . Således begyndte en undersøgelse af den kemiske sammensætning af vaskemidler og de mulige virkninger på miljøet .

Identifikation


Undersøgelser rundt om i verden bestemt, at syntetiske , der anvendes i vaskemidler , der er indeholdt næsten 80 procent af de kemiske tetrapropylbenzosulfonate , der omtales som en alkyl benzen sulfonater ( ABS ) i USA . Eksperter fastslået, at tilstedeværelsen af dette kemiske stof i spildevand var årsag til maskinens rensningsanlæg til at køre mindre effektivt .

Solution


Forskere har arbejdet utrætteligt på at udvikle et alternativ til ABS . Ved udviklingen af molykylsigte teknologi i begyndelsen af 1960'erne udviklede forskerne LAS (lineære alkyl sulfonat ) , en tilfredsstillende erstatning . Derudover en ændring af Vandforurening Control Act blev vedtaget i 1965 , forbud mod brug af ABS i vaskemidler for fremtiden .

Bekymringer

Mens de store spørgsmål vedrørende vaskemidler syntes at være ude af vejen , har de seneste år har produceret øget bevidsthed om andre forurenende stoffer , der kan være inden for de nuværende vaskemidler på markedet i dag . Kunstige duftstoffer er en bekymring, fordi olie er typisk base kemiske for deres makeup , som ikke er biologisk nedbrydeligt og kan være skadelige for fisk og pattedyr . Andre syntetiske i vaskemidler er langsomme til at forringe og kan reagere på andre elementer i miljøet at producere kræftfremkaldende stoffer . Fosfater , som mange stater forbud i vaskemidler , bidrager til eutrofiering af vandveje .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.