ulemperne ved flash bios

BIOS er en forkortelse for ' Basic Input Output System « , og det ligger på bundkortet af en computer , derfor fortsatte , selv når computeren er slukket . Det er en af de mest afgørende elementer i systemet , hvilket giver instrukser om alle de foranstaltninger, som en computer kan udføre , uden adgang til enhver anden fil eller program . Uden BIOS , eller hvis BIOS er beskadiget , vil en computer ikke starte ( eller ' boot ' , da det teknisk kaldes ) .

Flash BIOS


Når producenter lancere et nyt bundkort , er det generelt også ledsaget med en ny BIOS version . Men da teknologien fremskridt er forholdsvis hurtig og nye produkter ville kunne lancere et par uger , opgradering til et nyt system så hurtigt ikke er muligt . Et alternativ til dette er at opgradere BIOS stedet , så man kan styrke systemet kapacitet og forbedre stabiliteten . Denne proces med at opgradere kaldes at flashe BIOS . Da BIOS -programmet er skrevet på fortsat hukommelse af computeren , vil det dog ikke være muligt at flashe BIOS , medmindre det er en EEPROM ( elektrisk sletbare programmerbare Read Only Memory ) .

Mens nytten af flash BIOS er dens evne til nemt at få opgraderet , uden at åbne eller kassere det edb-system , der er klare ulemper ved at bruge denne metode til opdatering og derfor bør undgås i videst muligt omfang .

Modtagelighed for Malware


Flash- BIOS kan være modtagelige for computer virusangreb , der er ekstremt skadelige , da den skadelige kode potentielt kan udnytte funktionen af at flashe BIOS for at installere ondsindet software og uigenkaldeligt skade systemet . Yderligere, BIOS malware kan spredes via platforme og bundkort af mange forskellige mærker , og selv har potentiale til at sprede ikke kun via forskellige operativsystemer , men også af forskellig hardware. Dette gør det til en meget alvorlig sikkerhedstrussel , men også lige så meget vanskeligere , men ikke umuligt , at sikre sig mod dem .

sårbarhed i Flash -processen


Men langt den største risiko for at bruge flash BIOS til opgradering af edb- systemet er sårbarheden af selve processen . Selv om der ikke forsætlig skade er beregnet til, men en hidtil uset begivenhed som et strømsvigt opstår , mens den BIOS bliver flashed , kan det stadig få ødelagt . Systemet kan også blive beskadiget, hvis en forkert opdatering ( eller BIOS billede , da det teknisk hedder ) er flashed på bundkortet . I begge disse scenarier , er det edb-system efter al sandsynlighed vil ikke engang starte op , og derfor ubrugelige med en meget svag mulighed for nogen tilbagebetaling.

Nyere versioner af BIOS er begyndt at omfatte advarsler eller endda selv inddrivelsesprocedurer i forbindelse med disse problemer . Dette giver nogle pusterum fra ovenstående spørgsmål, men det anbefales kraftigt i de fleste tekniske dokumentation for at der ikke flashe system-BIOS , medmindre det er absolut uundgåeligt , og at stadig gør det under kyndig teknisk tilsyn .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.