Fordelene ved DNA fingeraftryk

DNA fingeraftryk , også kendt som DNA-typebestemmelse , er en af de mest kendte anvendelser af bioteknologi . Det strafferetlige system , medicinske kredse og de enkelte borgere alle kan bruge DNA fingeraftryk til en række forskellige formål. Selvom der kan være fejl med den teknologi , de metoder fortsat blive bedre til at undgå forurening .

organdonation


DNA fingeraftryk giver videnskaben til at bestemme de bedst mulige match for en organtransplantation procedure . Selvom mange faktorer afgør et godt match for organdonation , ifølge Transplant Living , er der en større chance for organtransplanterede succes , når der er en væv match opdaget med DNA-typning .

faderskab eller moderskab


DNA fingeraftryk bestemmer slægtskab af børn , når der er tale om en eller begge forældre . Denne fordel af DNA fingeraftryk har været anvendt til at fastsætte faderskab for fædre og kan spille en rolle i udfaldet af retssager om børnebidrag .

Identifikation


Gendannede forsvundne børn --- levende og afdøde --- kan identificeres ved hjælp af DNA fingeraftryk . Når et barn er fundet , levende eller død, kan DNA af forældre mistænkes for at være barnets forældre blive matchet til DNA taget fra den gendannede barnet at afgøre , om der er en genetisk sammenhæng .

retshåndhævelse


Retshåndhævelse har fået en hel del fra de teknologiske fremskridt i DNA fingeraftryk . DNA efterladt på et gerningssted , kan finde frem til forbryderne , når der matcher DNA fra en mistænkt . Selv uden matchende DNA fra en mistænkt , kan teknologien give detaljer om den mistænkte , såsom køn , at hjælpe de retshåndhævende indsnævre en mistænkt liste .

Retssager regelmæssigt benytter DNA fingeraftryk til at bevise en sag mod en kriminel , og --- i nogle tilfælde --- at rydde en tidligere dømt person for en forbrydelse . DNA -teknologi har ført til løsladelse af fejlagtigt dømte fanger . I USA har der været 252 fritagelser efter domfældelse på grund af DNA-test , som i marts 2010, ifølge The Innocence Project .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.