struktur og funktion af lungerne

Voksne gennemsnit 15 til 20 vejrtrækninger i minuttet , der kommer ud til over 20. 000 vejrtrækninger om dagen . Lungerne er et afgørende element i denne proces og arbejder sammen med næse , hals og luftrør for at bringe frisk ilt ind i kroppen , og dermed leverer alle celler med at bevare liv energi

lapper


Den højre lunge er opdelt i tre kamre ( sektioner ) , og venstre lunge er delt op i to, som højre lunge er lidt større af de to . Lunge USA beskriver hver lap som en " ballon fyldt med spongelike væv . " Luften bevæger sig ind og ud af lapper gennem en filial af bronkierne . Hver lap er omgivet af lungehinden , en membran , der er foldet ind i sig selv , som adskiller lungerne fra væggen af brystet .

bronkie System


Når luft indåndet , det bevæger sig ned i luftrøret som i sidste ende deler sig i højre og venstre bronkie , store veje , der bærer luften i lungerne . Den bronkie opdeler derefter i bronkioler , som findes i lungerne så godt. Ved udgangen af brochioles er alveolerne , små luftsække omgivet af bindevæv , der holder blodkar .

Pleural Cavity og mellemgulv


Som tidligere nævnt , brysthinden adskiller lungerne fra brystet . Den plads i mellem er kendt som pleural hulrum , et område med en lille mængde væske . Hvis store mængder af væske , blod eller luft ind , at hulrum , lungerne sammenbrud . Membranen er placeret direkte under den, og den deler brysthulen fra underlivet . Når du indånder i , mellemgulvet flader ud , for at lungerne til at udvide .

Gas Exchange


Når ilt kommer i lungerne , det går over i blodbanen , som bærer det til hver eneste celle i kroppen . På cellerne er ilt ombyttes med for kuldioxid , en røggas . Blodbanen derefter bærer kuldioxid tilbage til lungerne , hvorefter det udåndes , og stoffet forlader kroppen . Gasbørs opretholder menneskeliv , fordi hele kroppen har brug for ilt .

abnormal funktion

Hvis processen af gas udvekslingen ikke fungerer korrekt , vil du vise symptomer som kronisk hoste eller brystsmerter , åndenød , kronisk slim produktion , hvæsen eller hoste op af blod . Da frisk og ren ilt og fjernelse af kuldioxid er så afgørende for dit velbefindende , bør du konsultere en sundhedsperson omgående, hvis noget af ovenstående tegn forekommer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.