vigtigheden af vådområder & buffere

De fleste mennesker tænker på vådområder som tiltraengte forskoennelser og spildt jord , men denne holdning ikke anerkende, at vådområder er en vigtig del af det økologiske system . Vådområder filter og rense vand , og er levested for arter , der gavner alle niveauer i fødekæden . Den fine sammenhænge , der definerer vådområder gør at beskytte dem en udfordring , men en nødvendig en

Geografi


Vådområder eksistere som buffere , hvor jord og vand mødes , skaber gennemblødt områder med lavt vand . Nogle er permanente , mens andre er mere sæsonbetonet. De arbejder ved at tage vand afstrømning fra land og " filtrering " det, før det løber ind i en større helhed af vand . De fleste findes ved grænserne af store forekomster af vand eller hvor to vandmasser mødes . De fungerer som buffere mellem to vandmasser . De to typer af vådområder er kystnære vådområder , som udgør sammen havene og indre vådområder , som udgør i flodsletter , depressioner og lavtliggende arealer tæt på vandspejlet .

Funktion


Vådområder arbejde som filtre ved fastholde forurenende stoffer, overskydende mineraler og sedimenter , inden de når større vandområder . Mikroorganismer og planter i vådområder forbruge forurenende stoffer , såsom sulfater og bakterier, der findes i affald produkter . Andre vådområde planter filter mineraler og holde sediment , at holde dem fra tilstopning større vandområder . Denne naturlige filtrering er så effektiv , at der ifølge Miljøstyrelsen , en undersøgelse fra 1990 besluttet, at når det kom til fjernelse af forurenende stoffer og sediment fra afstrømning , " uden Congaree Bottomland Hårdttræ Swamp i South Carolina , vil området har brug for en $ 5 millioner rensningsanlæg . "

Forurening Effekter


Konstant udsat for syre fra lud ( AMD ) , gården afstrømning indeholder overskydende kvælstof fra græsmarker og pesticider , og kemiske fyldt storm drænvand kan køre ned naturlige pH vådområder til et farligt niveau . Dette overskud syre i vandet , kan reagere med mineraler i jorden til at frigive giftige niveauer af tungmetaller som bly , jern , mangan og sulfater , der skader eller ødelægge liv og biodiversitet i vådområder og tilføje tungmetaller til vandforsyningen . Vådområder har brug for beskyttelse mod de værste af forurenende stoffer til at forblive raske i deres naturlige tilstand .

Oprettet Vådområder


Mange virksomheder og kommuner er nu bevidst at skabe vådområder som en måde til sikkert og økologisk minimere negativ miljøpåvirkning fra minedrift , landbrug og affaldsbehandling .

Især i skabte vådområder, er designet til at styre AMD , omhyggeligt at tilføje alkaliske stoffer som ammoniak eller flydende kaustisk soda til vådområde miljøet bidrager til at bekæmpe den overskydende syre , således at vådområdet til at filtrere afstrømning . Plantning af visse arter af planter , såsom Typha latifolia , også gør processen ved at tilskynde sulfat-forbrugende bakterier som Desulfotomaculum og Desulfovibrio . Disse anlæg giver også dyr et sted at begynde at udvikle et levested og skabe en fuldt levedygtig vådområde .

Økologi

Vådområder er hjemsted for en bred vifte af liv, som gør dem til nogle af de mest biologisk mangfoldige områder på det amerikanske kontinent . Hver vådområde indeholder en komplet lukket cyklus af liv fra mikroorganismer til toppen fødekæden rovdyr , der fremmer den biologiske mangfoldighed . Mange arter af vandlevende organismer som fisk , padder og skildpadder bruge disse områder som gydepladser og rugerier . Mange fugle yngler her . Disse er arter , som kan have en enorm indflydelse på de omkringliggende økosystemer , så miste dem ville indvirke negativt på andre områder .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.