cedertræolie toksicitet

Cedertræ olie har en sød , woodsy lugt og bruges til aromaterapi i parfumerede produkter , som tilsætningsstof til fødevarer og til bekæmpelse af skadedyr . Dog kan dens søde duft være misvisende --- det er ikke helt godartede . Det er muligt at forbruge giftige niveauer af cedertræ olie , og skaden kan være betydelige . Men på grund af sine mange anvendelser og lav toksicitet i forhold til stoffer som DEET og mølkugler , er det stadig et populært husstand element og fremstilling ingrediens

toksicitet i mennesker


Cedar olie anses af Environmental Protection Agency ( EPA ) for at være en generelt sikker stof , fordi mennesker ikke er sandsynligt, at blive udsat for mere end en minuscule mængden af cedertræ olie , og de er endnu mindre sandsynligt, at indtage den undtagen i små mængder som et fødevaretilsætningsstof . Alligevel kan børn blive fristet til at drikke olien på grund af sin behagelige duft . Forbrug af en betydelig mængde af den olie kan medføre hyperaktivitet , negative luftvejs-og mave- effekter , et tab af synet , smerter i øjne, ører og hals , og selv beslaglæggelse eller koma . Ifølge University of Maryland Medical Center , det bedste man kan gøre, hvis en person meddelelser disse symptomer er at give den person, udsættelsen for toksiske stoffer vand eller mælk at drikke , hvis de nemt kan sluge , og straks ringe til en giftcenter ved 800-222-1222 ( se Resources ) .

thujone


thujone er det stof i cedertræolie mistænkes for at forårsage eventuelle toksiske effekter . Thujone anses også det psykoaktive stof i den alkoholiske drik absint , der er blevet anvendt til klarhed i sindet af kunstnere , forfattere og digtere gennem de sidste mange hundrede år, ifølge AbsintheFever . com . Malurt , som er en ingrediens i absint , er 40 procent thujone efter vægt , og cederolie indeholder mellem 0 procent og 61 procent thujone , afhængig dens kilder --- Texas cedertræ olie er i de 60 procent rækkevidde . I dag er thujone bruges af helsekosteksperter , der ordinerer malurt som en sind- afklaring urt .

brug mod skadedyr


Cedar olie kan bruges mod skadedyr som lopper og myg , men ikke fordi det er giftigt . Snarere duften af det udløser en ugunstig fornemmelse i disse insekter ved at forstyrre deres feromon mønstre . Den octopamine neurale receptorerne i skadedyr påvirkes , ifølge Insekt-Collection. com . Cedertræolie kan fortyndes og anvendes på hunde mod lopper , eller på mennesker mod myg . Lavendel , citrongræs og citronellaolie alle komplimenterer insekt-frastødende effekt af cedertræ olie , blandet i en ikke-irriterende base lignende mandel olie .

Brug mod parasitter


Cedar olie er i stand til at dræbe og deaktivere parasitter . Ifølge en undersøgelse fra 2005 udført af forskere ved Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health , blev cederolie stand til at dræbe larve af parasitten Schistosoma mansoni larver , og tilsætning heraf til overfladen af en swimming pool reduceret sin smitsomme evne med 99 . 2 procent .

nødvendigt at foretage undersøgelser

Flere undersøgelser er nødvendige for , hvor giftige cedertræolie kan være. Ifølge både EPA og National Institutes of Health , er cederolie ikke udgør en umiddelbar trussel . Det er dog ikke helt forstået . Dens abortfremkaldende egenskaber kræver yderligere undersøgelse , som gør sit samlede toksikologiske profil ( se Referencer 4) .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.