Elektriske transformatorer effekter på mennesker

Siden 1800, da den italienske fysiker Alessandro Volta opdagede en kemisk proces for at skabe og lagre elektricitet , er brugen af denne styrke er blevet et centralt aspekt af moderne liv . Den industrialiserede verden er gennemsyret af elektromagnetiske felter , der følger af produktion, transmission og udnyttelse af elektricitet. I de seneste årtier , dog er der opstået betænkeligheder , at disse områder kan påvirke menneskers sundhed

Fakta


En elektromagnetisk felt , eller elektromagnetiske felter , omgiver enhver elektrisk ladede materiale . Kemiske reaktioner og fysiske processer , herunder geofysik og den biologiske processer i den menneskelige krop , producerer elektricitet og elektromagnetiske felter . De fleste mennesker , der bor i industrialiserede samfund er konstant udsat for nye typer af lav-niveau elektromagnetiske felter , men nye kilder til elektromagnetiske felter som følge af den teknologiske revolution kan være ganske kraftige, især dem nær højspænding elektrisk transmissionslinjer og transformerstationer . Virkningerne af både intensitet og udbredelse af menneskers udsættelse for menneskeskabte elektromagnetiske felter er ved at blive grundigt undersøgt .

Høj Niveauer


En undersøgelse foretaget af dr . David A. Savitz og Dana P. Loomis , epidemiologer ved School of Public Health på University of North Carolina i Chapel Hill , der blev offentliggjort i 1995 og rapporteret i The New York Times , viser, at elselskab arbejdstagere med de højeste eksponeringer for elektromagnetiske felt stråling døde af kræft i hjernen på 2,5 gange satsen for arbejdstagere med den laveste eksponering . Andre undersøgelser er kommet til lignende konklusioner . Baseret på denne forskning , Verdenssundhedsorganisationen har erklæret , "Der er ingen tvivl om, at kort tids udsættelse for meget høje niveauer af elektromagnetiske felter kan være skadeligt for helbredet . " Eksponering til niveauer af elektromagnetiske felter høj nok til at forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer er sjældne og relativt let at begrænse , men ifølge det amerikanske Environmental Protection Association .

Low Level Eksponering


Yderst Low Frequency , eller ELF , elektromagnetiske felter stammer fra alt fra mobiltelefoner til simple elektriske apparater og husholdningsartikler strømforsyninger . Det Internationale Agentur for Kræftforskning ( IARC ) har opsummeret forskningen på dette område , og konkluderede, ELF magnetiske felter er muligvis kræftfremkaldende for mennesker , baseret på epidemiologiske undersøgelser af leukæmi hos børn . Den amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse offentliggjorde et faktablad i 2005 med titlen " Ofte stillede spørgsmål om Cell Phones og din sundhed ", som refererer læsere til WHO's hjemmeside for at få oplysninger om igangværende forskning på dette område .

Måling af risici


I en rapport offentliggjort i 1999 af National Institute of Environmental Health Sciences , direktør Kenneth Olden , Ph. D. , skrev : " De videnskabelige beviser for, at ELF-EMF engagementer udgør nogen sundhedsmæssig risiko er svag . Den stærkeste evidens for sundhedsmæssige effekter kommer fra foreninger observeret i humane populationer med to former for kræft : leukæmi hos børn og kronisk lymfatisk leukæmi i erhvervsmæssigt eksponerede voksne . " Yderligere om , siger han , "Den NIEHS mener ikke, at andre kræftformer eller ikke-cancer sundhedsresultater fremlægge tilstrækkelige beviser for en risiko for øjeblikket berettige til bekymring. "

risk-benefit

Selv om der er tegn på , at eksponering til typiske husstand niveauer ELF-EMF kunne udgøre en vis risiko , hvis virkninger er mindre og sundhedsmæssige fordel ved at have elektricitet er indlysende . Personer , der bor i umiddelbar nærhed af høj spænding el-ledninger eller store elektriske transformer stationer måtte ønske at lære mere om deres eksponeringsniveauer og træffe foranstaltninger til at reducere den . Mest aktuelle forskning viser, at kun ekstreme eksponering er bevist bekymring .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.