bakteriologiske vandanalyse

Bakterier kan være skadelige eller nyttige , og begge findes i vores vandforsyning . Regelmæssig vand afprøvning bakteriologisk analyse hjælper med at afgøre, om der er en alvorlig sundhedsrisiko fra bakterier i et vandområde . Nå vand , pool vand , storm drain afstrømning , vandløb , søer , floder og bugter er alle testet for at sikre, at alle giftstoffer fra spildevand ikke kommer ind ubeskyttet vandforsyninger

indikatorbakterier


finde frem til alle de forskellige typer af patogener i en vandmasse er dyrt , besværligt, og ikke altid pålidelige . I stedet for at skulle gennemgå en stor batteri af test for at finde ud af , om der er farlige mikroorganismer , lab techs første skærm for indikator organismer . Disse er bakterier , der er relateret til patogener , men er i højere koncentrationer og er nemmere at få øje på . Hvis indikatoren organismerne ikke er fundet , ikke yderligere testning er nødvendig . Hvis de er fundet, så yderligere test til at identificere patogener i vandet er begyndt . Koncentrationen af indikator organismer kan også hjælpe til at bestemme graden af forurening .

Typer


Udbredte indikator organismer E. coli , enterokokker og fækal streptokokker . E. coli har et par forskellige former , og ikke alle er dødelige . Det er en bakterie , der er almindeligt forekommende i den menneskelige tarm og indikerer tilstedeværelsen af patogener . Streptokokker er til stede i både mennesker og dyr fecal sagen, og kan overleve i saltvand , så hvis det er til stede i havområder , betyder det, at der er andre patogener i vandet . Total colibakterier og fækal coliforme bakterier kan findes i en vifte af naturlige kilder , både i og ud af kroppen samt råd neddykket træ . Det er et populært test for brønde for at finde generelle bakteriel forurening fra enhver kilde.

Tidsramme


Vand der udtages prøver, og test bør påbegyndes inden for en time . Ifølge Environmental Protection Agency ( EPA ) , skal prøvningen ske på et laboratorium og ikke i marken. Hvis test ikke vil blive gjort i denne periode , at stikprøven skal lægges på is og kølede , derefter sendes straks til laboratoriet . Afprøvning skal være begyndt inden for 48 timer efter prøveudtagningen, eller som resultater kunne vise en falsk negativ .

Membranfiltrering Test


Der er to almindeligt anvendte analysemetoder for forekomst af bakterier i vand . Membranfiltrering Metoden tager flere forskellige størrelse prøver og filtre dem med det samme filter . Filteret er derefter placeret i en petriskål og lod til at sidde ved en bestemt temperatur i et bestemt tidsrum . Når tiden er gået, lab techs observere og tælle antallet af kolonier på fadet . Betingelserne kan variere en smule for forskellige bakterier .

Multiple-Tube Gæring Test

Den anden testmetode er flere rør gæring . Mængder af vandprøven føjes til et næringsstof bouillon i rør , som derefter sidder og får lov til at gære . Efter en bestemt periode , undersøger lab techs udviklingen af gas -og hvor meget der er produceret . Den typiske Inkubationstiden for disse prøver er mellem 18 og 96 timer .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.