evolutionær psykologi & aggressiv opførsel

Evolutionær psykologi er en relativt ny gren inden for adfærdsmæssige videnskaber , der formelt fundament begynder i 1970'erne . Mens Darwin tilbudt grundlag for evolutionær psykologi i sin teori om evolution , han i vid udstrækning fokuseret på biologiske tilpasninger som følge af evolutionære pres. Evolutionsteorien , parallelt , adresser psykologiske tilpasninger såsom sprog , seksuel udvælgelse og aggression .

Aggression , som en psykologisk adfærd , er en retsakt, der skal medføre fysiske, psykiske eller sociale skader , især mellem medlemmer af samme art . Mens vi ofte tænker på aggressiv adfærd som fysisk vold , psykologer også overveje eksempler på en mere subtil karakter . For eksempel , at hjælp rygte skade en anden omdømme og offentlig latterliggørelse er begge former for social aggression

I-Group Aggression


I-gruppen og samme art aggression betragtes som en komponent og værktøj central social networking og fastlæggelse af status . Robert Wright , i sin bog " The Moral Animal ", beskriver vores redskaber til social klatring som " formål enten at pårørende , der deler vores gener , til ikke-slægtninge af det modsatte køn , som kan hjælpe pakke vores gener til forsendelse til næste generation , eller i ikke-slægtninge af begge køn , der synes sandsynligt, at gøre gengæld . "

De , der ikke kan eller vil ikke opfylder disse kriterier er ofte mødt med stigende aggression , nogle gange for at forhindre andre i at ændre en persons nuværende status , andre gange at fjerne eller fange sociale status en modstander .

Out-Group Aggression


Overlevelse er en primær kilde til aggression mellem medlemmer af forskellige arter . Det er også betragtes som en kilde til kooperativ og altruistiske adfærd mellem de af samme art , hvilket resulterer i adfærd , såsom besætning mentalitet og tilsyneladende uselviske handling for at ofre sig selv i forsvar af andre .

psykologi out- gruppe aggression forklarer også interaktioner mellem medlemmer af samme art findes inden for forskellige undergrupper , reelle eller indbildte . For eksempel kan racisme og krig delvist forstås gennem den samme psykologiske komponenter , som styrer ud-gruppe aggression , der bygger på instinkter for overlevelse og bevarelse af ressourcerne .

Aggression og altruisme


Altruisme er ofte tænkt som en persons kulturelle og sociale uselviskhed . Evolutionsteorien , men beskriver det som et system af adfærd , der måske ikke synes at direkte gavn for altruistisk enkelte , men i virkeligheden støtte i en evolutionær forstand .

Robert Trivers , i sin 1971 papir " The Evolution of gensidige altruisme , "skitserede aggression som en af mange " vigtige tilpasninger at regulere altruistiske systemet . " Det udretter dette ved at overtale andre mod udbytterigt social adfærd .

For eksempel Wright forklarer : " Hvis ord i din voldsom ære bliver rundt, så en enkelt , blodigt fistfight afskrækker vurdering af naboerne fra snyd dig-endda lidt og lejlighedsvis-så kampen var risikoen værd " Resultatet er en gensidig altruisme , hvori hver deltager respekterer den ære af andre, holdt i skak ved hjælp af implicitte og den faktiske aggression

Køn Aggression Evolutionær psykologi forudsiger forskellige stilarter for aggression på grund af køn , især fordi de vedrører seksuelle roller . I de fleste tilfælde er der en tendens mænd mod direkte aggression og fysisk vold , mens kvinder er tilbøjelige til at engagere sig i mere social og indirekte former . Disse forskelle er forklaret primært som følge af kønsbestemt , seksuel investering .

Seksuel og investering


Typisk kan hannerne generere mange afkom baseret på antallet af hunner , som de har seksuel adgang . Mand aggression derfor til gavn for en individuel ved at begrænse og forhindring af seksuelle adgangen for andre hanner til den eksisterende pool af hunner .

Hunner , derimod , har en langt større investering i reproduktion . Individuelt, kan en kvindelig producere et begrænset antal afkom som helst . Som et resultat til gavn hunner ved at parre med de stærkeste og mest ressourcestærke mænd , og succes kræver ofte sociale , snarere end fysisk , aggression .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.