følger af og farer ved rygning på sundhed

Næsten hver femte dødsfald i USA er forårsaget af de skadelige virkninger af rygning . Rygning kan skade alle organer i kroppen og kan bidrage til flere sygdomme foruden emfysem og lungekræft , herunder akut myeloid leukæmi , grå stær , livmoderhalskræft , nyrekræft , kræft i bugspytkirtlen , lungebetændelse , parodontitis og mavekræft . Generelt reducerer rygning din generelle sundhed og livskvalitet .

Rygning og dit hjerte


Hjertet er din primære livline og dramatisk påvirkes, når du ryger . Aorta , som er den største arterie i kredsløbet , kan forværres i forhold til opbygningen af tjære og nikotin fra cigaretter . Som aorta svækkes, kan blodpropper form , der forhindrer blodet i at flyde til og fra hjertet , som kan være fatal . Rygere er også 2 1 /2 gange større sandsynlighed for at få et slagtilfælde sammenlignet med ikke-rygere .

Rygning og din knogler og led


Healing og knoglevækst kan lide på grund af rygning , fordi mængden af ilt i huden , der danner kollagen og hjælper helbrede kroppen er begrænset . Undersøgelser har vist, at der er mere knogletab i alderdommen i mennesker , der ryger i forhold til ikke-rygere . Rygning kan forringe nye knogledannelse og bremse genvækst af opsprækkede og brækkede knogler .

rygning og kræft


Næsten 85 procent af lungekræft i USA er forårsaget af rygning . Når de udsættes for kemikalier i cigaretter , lunger lider en stor mængde af skader på cellulært niveau , hvilket er yderst vanskeligt at reparere . Omkring 30 procent af alle kræftdødsfald i USA er forårsaget af de skadelige virkninger af rygning .

Rygning og Oral Health


Rygning kan forårsage dårlig ånde , tand misfarvning , plaque opbygning , forsinket heling af tandbehandling , og lavere succes tandimplantat procedurer . Disse sundhedsmæssige effekter af rygning kan også føre til tandkødssygdomme og kræft i mundhulen , som er vanskelige at behandle .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.