hvad er meningen med antropometri ?

Antropometri er studiet af menneskets højde , vægt og størrelsen af de forskellige kropsdele , og hvordan disse målinger varierer under visse omstændigheder . Antropometriske data og formler bruges i antropologisk og medicinsk forskning , retsmedicinske undersøgelser og industrielle design

en troværdig videnskab


Selvom antropometri er nu en accepteret disciplin , for mange år blev betragtet som en pseudovidenskab , fordi den anvendte til at støtte diskriminerende teorier og racistiske politiske dagsordener . Cesare Lombroso , en 19. århundrede kriminologen teoretiserede , at kriminelle tendenser kunne knyttes til bestemte fysiske kendetegn såsom en stor kæbe . Forskere, der arbejder i Nazityskland troede de kunne bruge kroppen måling til at skelne en ren arisk race fra ikke-ariere . På det seneste har dog antropologer gjort sammenligning undersøgelser med antropometriske data og sætte en ny og pålidelig standard for denne disciplin .

Antropologi


Fysisk antropologi fokuserer på forholdet mellem fysiske egenskaber af mennesker og deres kultur og miljø . Ved at studere fossiler , der afslører antropometriske data fra forskellige tidsaldre , kan fysisk antropologi spore hvordan mennesket har udviklet sig og tilpasset sig over tid . Skeletrester , der bestemmer størrelsen af hænder og fødder kan hjælpe antropologer bestemmende for de forskellige milepæle som når mennesker stoppede flytter på alle fire og begyndte at gå oprejst , og da de begyndte at udvikle og bruge værktøjer .

Medicin


antropometri også spiller en rolle i medicin . Målinger af højde , vægt og mere specifikke kropsmål , herunder girths og hudfolder muligt for forskere at spore tendenser og bestemme , hvordan ernæring påvirker menneskets vækst og udvikling. Data om højde og vægt af en bestemt gruppe kan også give vigtige beviser i forskningsområder såsom den rolle fedme spiller i sygdom hos mennesker.

retsmedicin


antropometri er også blevet et centralt element i retsvidenskab . Antropometri kommer i spil , når efterforskerne forsøger at bestemme køn , race , fysiske statur og tidspunkt for død af en person baseret på menneskelige rester , der kan være så lille som en knogle fragment . Retshåndhævelsespersonale bruge antropometri som et redskab til at etablere det at identificere personer, som også kan være ofre for kriminalitet .

Design

For nylig har antropometri blevet et redskab for industrielle designere , der er ansvarlige for fastsættelsen af benplads nødvendige i en flyvemaskine , eller størrelsen af studerende skriveborde i en anden klasse klasseværelset . Ved at studere antropometriske data , kan designere bedømme de størrelser , hvor tøj skal produceres for visse grupper , og hvor meget plads der er brug for i en standard døråbning . De kan også afgøre, hvordan en menneskekrop kan reagere i situationer som bilulykker ved forskellige hastigheder . Designere kan bruge menneskefostre måling til at gøre produkter bedre egnet og mere sikkert for forbrugerne , for hvem de bliver fremstillet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.