UV-lampe og bakterier

Ultraviolet lys er meget effektiv til at dræbe nogle bakterier . Luftbårne bakterier og bakterier på ydersiden af et element er let dræbt af UV- lys . Kim , der er under overfladen , eller at der ikke er i direkte vej af UV lys er ikke let dræbt . For UV-lys -stråling at være effektive bakterier er nødt til at være udsat for høje niveauer af UV- stråling for en kort periode eller udsættes for lavt niveau UV i længere tid

Du skal bruge: .
plakat papir
Markører .
Pjecer .
Barkflis .

Bølgelængde


Ultraviolet lys er en del af det elektromagnetiske spektrum med bølgelængder fra 10 nanometer til 400 nanometer . UV er opdelt i lang bølgelængde , medium bølgelængde og kort bølgelængde frekvenser . Medium bølgelængde UV -stråling er det lys, der bruges til at desinficere mad , luft , vand og overfladen af objekter som kirurgiske redskaber .
UV lamper kommer i flere forskellige typer efter deres anvendelse . Nogle UV- lamper udsender lang bølgelængde UV lys . Du har sikkert set en sort lys lampe på et tidspunkt . Sorte lys udsender langbølget UV .

Sådan fungerer det


Medium bølgelængde UV-lys , mellem 300-100 nanometer , dræber mikroorganismer , fordi det har en mutagen virkning på dem . Denne bølgelængde af lys har en energi niveau pr foton udsendt af 4,13 til 6,20 elektronvolt . UV lys i dette interval nedbryder DNA strukturen af mikroorganismer udsættes for det , og forhindrer dem i at formere sig, reelt dræbe organismen .
UV -stråling er kendt for at være effektiv mod bakterier , skimmelsvampe og parasitter såsom husstøvmider og lus . Staph , perfigens , og e. Coli er dræbt af UV -stråling , som er tuberkulose og virale smitstoffer .
Øvre rumluft desinfektion er afgørende i mange dele af verden på grund af svær akut respiratorisk syndrom ( SARS ) og tuberkulose infektion . I Afrika og Asien ultraviolet bakteriedræbende bestråling ( UVGI ) faktisk bliver brugt til at bekæmpe infektion af tuberkulose og SARS . Ifølge National Institutes of Health øvre luft UVGI desinfektion er effektivt til at reducere tuberkulose -infektion på et hospital .

Desinficering Air


UVGI lamper bliver brugt til at dræbe mikroorganismer i luften i mange sundhedsfaciliteter og andre offentlige bygninger . Ifølge Dave Shagott i " Alternativ metoder til anvendelse af Bakteriedræbende UV-C Disinfection Lamper til supplement HEPA-filtrering , " bærbare UV moduler monteret på den rene luft afgangen fra et rum er meget effektiv til at dræbe luftbårne organismer .
UV -moduler monteret i bygningen kanalen fungerer effektivt kan sterilisere luften i hele bygningen . UV -moduler er monteret i nærheden af spoler i HVAC -systemer til at forhindre bakterievækst i denne kølige , fugtige miljø .

overfladedesinfektion


Laboratories , hospitaler og college forskningsfaciliteter udnytte UV lys til at sterilisere udstyr , tøj og redskaber . Mange laboratorier og hospitaler bruger UV frysere med en 254 nanometer UV-lampe monteret på hver hylde til at desinficere petriskåle , bægre og andre små redskaber .
Håndholdt UV-C lamper bruges til at desinficere overflader i faciliteter , såsom plejehjem . Den bærbare UV-lamper er effektive til at dræbe mikroorganismer på overflader , senge og områder som brusere og badeværelse inventar . Disse lamper er også effektive til at dræbe støvmider og lus æg .

Vand desinfektion

vandbehandlingsanlæg ansætte UV-lamper som en del af vandet behandlingsprocessen . Det er ikke effektivt alene, fordi UV- lys ikke vil trænge langt under overfladen af skumle spildevand . UV sterilisering systemer er også bliver brugt effektivt til at desinficere drikkevand .
Boligejere kan installere UV-lamper til at desinficere godt vand og andre kilder til drikkevand . Offentlige vand faciliteter er også installeres UV systemer i deres systemer på forskellige steder for at bekæmpe bakterier i drikkevandet . Efter 9-11, installeret mange offentlige vand faciliteter UV desinfektion udstyr som et forsvar mod utilsigtet forurening eller forsætlig forurening af drikkevand terrorister .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.