adfærdskodeksen for læger

Adfærdskodekser for læger er næsten lige så gammel som erhvervet selv . Med udviklingen af moderne medicinsk teknologi , er imidlertid etiske spørgsmål bliver mere og mere komplekse . Videnskaben har givet lægerne mulighed for at gøre så mange ting uden nødvendigvis at udstyre dem med den moralske vejledning til at foretage hensigtsmæssige valg med komplekse emner som abort og kloning

Historie


Et af de tidligst kendte adfærdskodekser for læger er hippokratiske ed , som daterer sig til det fjerde århundrede B. C. i Grækenland . Den berømte sætning " ikke gøre skade " kommer fra denne ed , som blev formet af gamle påvirkninger , der påberåber sig navnene på græske guder og forbyder abort .

The American Medical Association ( AMA ) frigivet den første version af sin etiske regler i 1847 .

Funktion


Den funktion af en adfærdskodeks er at vejlede læger , når de skal træffe moralsk opkrævet beslutninger i sundhedsvæsenet . Det er beregnet til at hjælpe læger besvare spørgsmål som: " Hvem er behandlet først ? " og " Hvilke typer behandlinger er kulturelt passende ? " Adfærdskodeksen også fungerer som en garanti for patienten , at lægen ikke vil misbruge den tillid, i ham.

Ekspert Insight


Behovet for en omfattende kodeks for adfærd er især akut i de nye området bioetik , med konsekvenser for så forskellige områder som in vitro- befrugtning , kloning og definere dødsøjeblikket for patienter på kunstige livsunderstøttende . I 2005 offentliggjorde professor Robert Baker fra EU University en omdiskuterede artikel med overskriften " En Udkast model Aggregeret etiske kodeks for bioetikere " i " American Journal of Bioethics . " Det understregede integritet , professionalisme og åbenhed som vigtige værdier .

Overvejelser


Som en patient , skal du være opmærksom på din læges etiske forpligtelser . AMA 's etiske kodeks-en vægtig værk på 504 sider-behandler spørgsmål af socialpolitikken , branche-og hospitalet relationer , fortrolighed og læge optegnelser , gebyrer, og selvfølgelig de læge- patient forholdet

Advarsel <. /h2 > Læge brud af adfærdskodekser , store og små , er ikke ualmindeligt , lige fra upassende modtagelse af gaver fra medicinske leverandører til misbrug af patienterne . AMA Code of Medical Ethics foreslår flere muligheder for indberetning overtrædelser , herunder ved hjælp af en sygeforsikring udbyderens klageproceduren og af din tilstand licenskontor , som kan vælge at tilbagekalde lægens autorisation til at virke medicin .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.