fluorescerende materialer

Fluorescerende materialer , også kendt som fluorophores , udsender enten synligt eller usynligt lys , når bestrålet med en kortere bølgelængde , såsom ultraviolette stråler og røntgenstråler . Når kilden til bestråling er fjernet, fluorescens virkning ophører , og emissionen af kortere bølgelængder stopper . I dagslys de udsendte bølgelængder har en hvid farve på grund af fluorescens , som bliver til intensiv fluorescerende farve , når ophidset af ultraviolet bestråling

Princip


Fænomenet fluorescens er en optisk egenskab af fluorescerende materialer . Når den bølge pakker af fotoner i en bestemt bølgelængde er bestrålet på en fluorescerende materiale , dets molekyler absorberer fotoner og derefter udsender fotoner af forholdsvis længere bølgelængder . Den energi Forskellen på fotoner ( absorberet og udsendes ) omdannes til vibrationer energi eller varmeenergi .

Eksempler


Der findes flere typer af rav og calcit , der fluorescerer om bestråling af kortbølget ultraviolette stråler . Den Hope Diamond , smaragder og rubiner udsende rødt fluorescens om bestråling af kortbølget UV- stråler . Den fluorescerende egenskaber råolie bruges i olieefterforskning boring . For eksempler , fluorescerer svære olier i kedelig brun farve og tjære i klar gul farve . Nogle organiske væsker viser også fluorescerende egenskaber , såsom blanding af anthracen i toluen eller benzen fluorescerer om bestråling af ultraviolet eller gammastråler .

lysstofbelysning


Lyskilder består af fluorescerende materiale ikke afgiver så meget spildvarme som udsendes af andre former for lyskilder , såsom halogenpærer og glødepærer . De fleste brande hændelser i forbindelse med en fluorescerende lyskilde skyldes halogenpærer . Selv glødepærer er mere risikofyldte end lysstofrør så vidt ild hændelser er berørt . Dette skyldes, at de to lyskilder , halogen og glødepærer , udleder mere spildvarme end andre lysstofrør gør.

Navngivning


Udtrykket " fluorescens " er afledt af det mineral fluorit , som er en af de stærkeste fluorescerende materialer . Dens primære sammensætning er calciumfluorid . Årsagen til navngivning af fluorescens efter dette mineral kunne være på grund af sin opdagelse som den første materiale , der udsender lys på spændingen ved anden form for bestråling .

Programmer

Der er forskellige anvendelser af fluorescerende materialer . Fluorescens belysning er blevet et udbredt fænomen . Det anses for at være mere af en Energibesparelse ved i forhold til glødepærer teknologi . Fluorescerende lys anvendes både kommercielt og industrielt . Analytisk kemi og biokemi har også benyttet sig af fluorescerende materialer i tagging molekyler . Fluorescerende tagging anvendes til bestemmelse af position , metaboliske vej , og dannelse af flere biologiske molekyler og levende strukturer ( f. eks celler og antistoffer ) .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.