fordele og ulemper ved organisation wellness-programmer

Ifølge statistikker rapporteret i en marts 2010 " New York Times " artiklen , så meget som 50 procent til 70 procent af udgifterne til sygehjælp kommer fra forebygges sygdomme og lidelser . Uddanne og støtte medarbejdere på korrekt ernæring og motion metoder gennem wellness programmer kan fjerne nogle af eller alle disse omkostninger , men der er sociale og økonomiske overvejelser , der er rejst i gennemførelsen af disse programmer .

Lavere sundhed forsikringspræmier


Ifølge en undersøgelse rapporteret af Center for Disease Control , efter Capital Metropolitan Transportation Authority af Austin , Texas , gennemført et wellness program , den så en 4 procent fald i det samlede sundhedsvæsen omkostninger . Første omgang i begyndelsen af programmet , gjorde de præmier, fortsætter med at stige , men andelen af forhøjelserne langsommere. De omkostninger faldt mellem 2006 og 2007 , tre år efter gennemførelsen af programmet . Undersøgelsen konkluderede , at mellem de år, 2004 og 2007 , for hver $ 1 , der blev brugt på wellness -programmet , $ 2 . 43 blev gemt i udgifterne til sundhedsvæsenet og fravær besparelser .

Øget produktivitet


Wellness programmer fremmer en sundere livsstil for medarbejderne , og det kan føre til en stigning i produktiviteten for arbejdsgiverne . En undersøgelse fra 2005 af 210 medarbejdere foretaget af Leeds Metropolitan University rapporterede , at " arbejdere "kvalitet i arbejdet , mental præstation og time management " var bedre på dagen , de har udøvet fysisk aktivitet . Endvidere fortæller undersøgelsen, at på de dage, de har deltaget i en on- site træningsprogram , medarbejdere tilkendegivet, at de var i stand til at forvalte deres tid bedre i stand til at få mere arbejde gjort, og i stand til at interagere bedre med andre medarbejdere .

Omkostninger


Disse fordele kommer ikke uden deres omkostninger . Wellness Rådet of America anbefaler at bruge $ 100 til $ 150 per ansat for en effektiv wellness program . Denne omkostning stiger , hvis arbejdsgiverne også gennemføre den monetære incitamenter og sundhed coaching tjenester. I ned økonomiske tider , eller når en virksomhed er underpeforming , mange ledere skåret disse programmer i et forsøg på at umiddelbart skære en betydelig del af driftsomkostningerne .

Påtrængende


Mange medarbejdere føler, at wellness- programmer kan være for påtrængende i , hvad de overveje deres personlige liv og de træffer beslutninger om deres egen krop . For eksempel Scotts Miracle Gro i henhold til " USA Today , "selskabet tvunget medarbejdere til at stoppe med at ryge ved at affyre dem , der gjorde , selv for rygning udenfor normal arbejdstid og off-arbejde ejendom , og så de afholdt sig fra at ansætte rygere . Mange mennesker føler, at disse foranstaltninger er overdrevne , eller at en arbejdsgiver bør ikke være i stand til mandat , hvad deres ansatte forbruger eller hvor meget de udøver .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.