forskellene mellem svampen & bakterier

Bakterier og svampe have karakter af alle levende væsner i , at de er sammensat af celler , reproducere og respirerer , men der er mange forskelle mellem de to væsener . Svampe er ofte store og består af mange celler , mens bakterier er altid mikroskopiske og er encellede . Deres metoder til reproduktion og deres celle strukturer er forskellige , som er den måde de tager i ernæring .

Forskellige Cellulær Makeup


Bakterier er enkle encellede organismer kun kan ses gennem et mikroskop . Svampe er mere komplekse organismer . Gær er en encellet svamp , men de fleste svampe flercellede organismer som svampe . Cellerne i en svamp er organiseret i forgrening rør kaldet hyfer , der tilsammen udgør mycelium . Den bakterielle celle har en cellemembran indeholder cytoplasma . Bakteriel DNA er løst organiseret i et område i cytoplasmaet kaldes nukleotider . Svampens celle har en membran-bundet kerne skal have sit DNA . Svampens celle har også organeller såsom endoplasmatiske retikulum at producere komplekse proteiner . Den bakterielle celler mangler organeller .

Reproduktion


Bakterier gennemgå binær fission , en aseksuel proces , hvor cellen replikater sin egen DNA og deler sig i to , således at der skabes en identisk kopi af originalen. Under ideelle betingelser, de reproducere hurtigt , at skabe synlige kolonier i petriskåle i 24 timer . En svamp er i stand til at gengive både seksuelt og ukønnet ved hjælp af sporer , spirende og fragmentering . Specialiserede celler , mælke forener sig for at danne en unik Spore , en proces , der betragtes som en form for seksuel reproduktion . Sporerne kan også fremstilles ukønnet på spidsen af hyfer . Opsplitning opstår, når celler i svampetråde udskilt til at danne en ny svamp . En enkelt svamp celle kan opdeles i to til at danne en ny person i en proces, der kaldes spirende .

Udseende


Bakterier har tre grundformer dikteret af de stive cellevæg . Coccus bakterier er runde , bacillen er stang formet og spirillum er spiral . Visse bakterier kaldet mycoplasma ingen cellevæg og ingen bestemt form . Svampe findes i mange former og former fra store svampe og hylde svampe til mikroskopiske gær og skimmel .

Ernæring


Svampe kan ikke producere deres egen mad . De producerer fordøjelsesenzymer der nedbryder næringsstoffer , der findes på det substrat , de vokser på . Når næringsstofferne er opløst , svampen absorberer dem . Bakterier er i stand til at producere fødevarer . Deres cellevæg giver mulighed for transport af næringsstoffer udefra ind i cellen . Den periplasmic plads bistår i denne funktion .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.