hvordan er en naturkatastrofe er klassificeret ?

Ifølge den amerikanske Department of Health og Human Services , er naturkatastrofer naturligt forekommende begivenheder , som kan forårsage alvorlige trusler mod folkesundheden . Tornadoer , orkaner , vulkaner og jordskælv hver har udviklet klassifikationssystemer, som måler intensiteten af en begivenhed ved at vurdere en række sæt faktorer . Disse klassifikation metoder hjælper forskerne studere katastrofer mønstre , og hjælpe med at uddanne offentligheden til at planlægge og forberede mulige katastrofer

Hurricanes


Den Saffir-Simpson Hurricane Wind Skala , revideret i 2010 , kategoriserer orkaner fra 1 til 5 baseret på orkanen 's styrke på det angivne tidspunkt . Omfanget indeholder eksempler på den type af skader i forbindelse med vinde af den angivne intensitet , med stormskader stige med en faktor fire fra hver kategori stigning , ifølge National Hurricane Center . Kategori Et orkaner feature " farlige vind , der producerer nogle skader , " med vedvarende vindhastigheder fra 75 til 95 km /h ; Kategori Fem orkaner viser, at " katastrofale skader vil ske , " og har vedvarende vindhastigheder på over 155 km /h

Tornadoer <. /h2 > Den Fujita Scale , også kendt som Fujita-Pearson Scale , er den officielle klassifikation , der bruges til at vurdere tornado intensitet , fra F0 til F5 . Ifølge NOAA , virker det ved at måle , hvor meget ødelæggelse er forårsaget efter en tornado har passeret i løbet af en menneskeskabt struktur , korrelering skade vindhastighed . Professor Tetsuya " Ted " Fujita og Allen Pearson ( direktør for National Alvorlig Storm Forecast Center ) opfandt metoden i 1971 . F-skalaen er meget subjektivt , i vid udstrækning afhængig af dommen anløb af landmåler .

Vejret forskere nu bruge " Enhanced F-skala ", som klassificerer den oprindelige F0--F5 skader ved hjælp af 28 forskellige typer af skader indikatorer , som fastsættes af ingeniører og meteorologer . En skræddersyet tilgang er ansat til at vurdere skaderne på bygninger og andre strukturer , afhængig af materialer og fonde . Ligesom den oprindelige F-skalaen , er den forbedrede version satser tornado som en helhed baseret på de fleste alvorlige skader inden for sin vej , og subjektive . Den forbedrede F-skala trådte i kraft februar 2007 .

Vulkaner


Den vulkanske Eksplosive Index er en skala designet til at måle intensiteten af vulkanudbrud , ved hjælp af et VEI indeks 0 ( ikke-eksplosive ) til 8 ( mega-kolossale ) . I 0-8 skalaen , repræsenterer hver kategori en stigning i intensitet med en faktor ti. Ifølge US Geological Survey , måler VEI mængden af aske der produceres , højden af udbruddet sky over udluftning , og varigheden af udbruddet .

Jordskælv


Richter Størrelsesklasser er en matematisk metode , der sammenligner intensiteten af jordskælv . Seismiske bølger er vibrationer i jorden , der måles på instrumenter kaldet seismografer . Charles F. Richter opfandt skalaen i 1935 , som beskæftiger en logaritme til at måle amplitude af seismiske bølger indspillet på seismografer , ifølge U. S. Geological Survey . Omfanget af et jordskælv er kvantificeret med hele tal og decimaltal . En størrelsesorden på 2,0 eller derunder kaldes en microearthquake , er 4,5 stærk nok til at blive optaget på seismografer globalt . En størrelsesorden på 8,0 eller højere kaldes en stort jordskælv , og USGS forlydender om, at i gennemsnit sker mindst en af disse eller andet sted i verden hvert år . Richter Størrelsesklasser bruges kun til at måle seismisk aktivitet , ikke skade .

Tyfoner


Ifølge Statens Institut for Informatik , styrken af en tyfon , er målt ved den maksimale vedvarende vindhastighed , som rapporteret af Verdenssundhedsorganisationen Meteorological Organization. Den internationale standard foranstaltninger en klasse 2 cyklon , eller Tropical Depression , som vinden mindre end 33 knob . Klasse 3 , en tropisk storm , har vindhastigheder på 34 til 47 knob , mens klasse 4 , en svær tropiske storm , træk vinde fra 48 til 63 knob . En klasse 5 tropisk cyklon kaldes en tyfon , og sport vinde fra 64 til 105 knob og videre frem.

USA meteorologiske organisationer klassificere intensiteten af tyfoner i koncert med orkaner , som anvender Saffir-Simpson skala som kategori 1 gennem 5 ( se orkaner , ovenfor ) . En tyfon refererer til uvejr , der begynder i det vestlige Stillehav ( Japan , Filippinerne , Guam ) , der normalt stærkere end orkaner , men er generelt forbundet med mindre jord masse .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.