mikrobølgeovne og sundhed

Mikrobølgeovne er et almindeligt syn i husholdninger i hele verden . De støtte i tilberedning af måltider og drikkevarer , skære ned den nødvendige tid til at tilberede eller varme fødevarer . Så effektive som de er , sundhedsmæssige risici eksisterer, som det er tilfældet med de fleste apparater . Udøver sikkerhedsforanstaltninger kan minimere og helt fjerne disse risici

Historie


Ingeniør Percy LeBaron Spencer opfandt den første mikroovn i 1946 . Spencer opdagede , at når maden blev udsat for mikrobølgeenergi , dets temperatur steget . Han indså mikrobølgeenergien kunne bruges til at opvarme og koge mad .

Raytheon Company fremstillede den første mikroovn i 1947 . Men det var ikke før 1967 , at en model passer til privat brug blev produceret .

Hvordan Mikrobølger Operate


Når mikrobølgeovn er på , mikrobølgeenergi stammer fra en elektronisk rør . Inde i enheden , afspejler mikrobølgerne ud i siderne af konstruktionen. Vandmolekylerne i maden vibrere , når de udsættes for denne energi , skabe friktion , der får maden til at varme op . Den roterende disk i mikrobølgeovnen hjælper varme maden jævnt ved at distribuere varmen ensartet .

Misforståelser


Diverse misforståelser findes omkring mikrobølger , hvoraf ingen er understøttet af videnskabelig forskning, i henhold til Better Health Channel . Et misforståelse er, at mikrobølgeovn kemisk ændrer mad . En anden fejlagtige opfattelse er , at fødevarer bevarer stråling efter at være blevet microwaved , dette er ikke sandt , fordi så snart mikrobølgeovnen er slukket , stopper stråling kommer ud , og maden bevarer ikke stråling . Endelig er en almindelig misforståelse er , at mikrobølgerne kan forårsage kræft på grund af strålingen.

sundhedsmæssige betænkeligheder


Sundhedsrisici findes med mikrobølgeovn , selv om disse risici kan forebygges , hvis mikrobølger er tilfredsstillende. Måske den mest almindelige bekymring er om stråling . Food and Drug Administration strengt regulerer fremstillingen af mikrobølger , således at den udsendte stråling er godt i det beløb, som ville skade mennesker . Stråling risici eksisterer kun , når døren til mikrobølgeovnen er brudt , og ikke lukker ordentligt , hvilket resulterer i stråling lækage .

En anden bekymring er , at microwaving mad med plastikbeholdere eller plastfolie kunne gøre plastik smelter forårsager smeltede kemikalier sive ind i maden . En tredje bekymring er , at microwaved fødevarer ikke kan koges ensartet bakterier og andre skadelige mikroorganismer til at udvikle .

I fortiden , var det tænkt , at folk , der bar pacemakere kan opleve forstyrrelser , når de gik i nærheden af mikrobølger i drift . FDA anfører , at dette ikke er en årsag til bekymring mere som pacemakere nu har til formål at forhindre elektrisk interferens .

Sikkerhedsforanstaltninger

For at minimere sundhedsrisici , praksis sikkerhedsforanstaltninger ved brug af en mikrobølgeovn . For eksempel , hvis du bemærker , at din enhed er beskadiget , slippe af med det for at undgå stråling lækage . Kontroll¨¦r altid , hvis beholderen du bruger , er mikrobølgeovn til at undgå smeltning plast , og hvis ikke, bruges glasbeholdere . Sørg for, at mad er kogt grundigt , før du spiser den . Vær særlig forsigtig ved håndtering microwaved fødevarer og væsker for at forebygge forbrændinger og andre skader . Konsultere instruktionsbogen , der fulgte med din mikrobølgeovn til gode råd om sikkerhed specifikt til modellen .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.