tegn på radon i klippeformationer

For at forstå geologien af radon , skal du først forstå, uran , fordi det er overordnet element af radon . Selv om der er flere faktorer , der går ind i , hvor du vil kunne finde høje radon koncentrationer , uran 's tilstedeværelse er det første skridt . De største forekomster af uran er i Australien og Canada , men det kan også findes på forskellige steder i USA .

steder


Uran er moderselskab element af radon . Det betyder, at uran udviser radioaktivt henfald og henfalder til radon . Uran skal først være til stede i et område for radon at være der . De fleste af verdens uran er fundet i Australien og Canada , i enten unconformity indskud eller breccia komplekse aflejringer . De fleste er fundet i vulkanske klippeformationer.

Unconformity indskud ske over en unconformity eller hvor der mangler et interval af geologiske rekord mellem lag . Disse aflejringer kan danne grund af erosion af de lavere lag , efterfulgt af nye deposition på toppen , eller en afbrydelse af deposition .

Breccia komplekse indskud er en anden fælles placering af uran og derfor radon . De er der, hvor kantede fragmenter af sten hænger sammen , som regel forekommer fra vulkansk eksplosioner eller jordskredssejr-typen begivenheder . Breccia komplekse aflejringer , hvor uran er fundet , er ofte hæmatit-rige breccias og granit breccias . Den største af disse er den olympiske Dam depositum i Australien .

radioaktivt henfald


Radioaktive grundstoffer har en kombination af protoner og neutroner i deres kerne kaldes en alfa partikel . Denne alfa partikel afvises fra kernen efter et bestemt tidsrum , der kaldes en halveringstid . Hver radioaktivt element har en særlig halveringstid . Efter uran afviser dens alfa partikel , det henfalder til radium og radon . Disse " datter elementer " har halveringstider af deres egne , og radon vil senere henfalde til bly .

Det radioaktive henfald af disse elementer er ansvarlig for , hvordan de bevæger sig gennem rock og jord . Hver gang de afvise deres alfa partikel , får det element til at flytte tilbage . Dette kaldes alpha rekyl og er en lignende reaktion på rekylen fra en pistol efter at det er fyret .

Hvordan Radon Moves


Den alpha rekyl af radon er stærke og kan til tider skubbe radon i porer eller sprækker i klippen eller jord . Radon er en gas , i modsætning til uran og radium , hvilket gør det vanskeligere at pege på dens placering . Hvis radon bevæger sig ind i en fraktur eller pore i klippen , kan det nemt slippe ud . Dette er et vigtigt spørgsmål for personer, der bor i områder med høj radonkoncentration . Den radon kan flytte ind i hjem og er kræftfremkaldende ansvarlig for en lang række af kræftdødsfald hvert år . Kendskab til størrelsen af uran i klippeformationer i et område vil give dig en id¨¦ om risikoen for radon til dette område , men radon skal stadig være testet til at være sikker på niveauerne.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.