hvad er fordelene ved DNA fingeraftryk ?

Efter 1984 opdagelse i Storbritannien , DNA fingeraftryk blev hurtigt den foretrukne metode til udledes alt fra skyld og uskyld til barn faderskab . Denne proces , også kendt som DNA profilering eller DNA-typning , ekstrakter mini-satellitter unikke for hver enkelt fra en DNA- prøve og producerer en genetisk billede , der er meget usandsynligt, at der skal duplikeres ved resultaterne fra en anden person . Dette gennembrud i forståelsen genetik har haft mange videnskabelige fordele og praktisk anvendelse .

Forensics


Den mest udbredte brug for DNA- fingeraftryk er på retsvidenskab . Selvom denne proces er stærkt dramatiseret i populære fiktion , gør prøver af DNA undertiden spiller en stor rolle i domfældelsen eller fritagelse for personer under mistanke for at have begået en forbrydelse .

Sandsynligheden for to personer producere nøjagtig samme DNA fingeraftryk er teoretisk mindre end støder to personer med samme fysiske fingeraftryk . Dette gør DNA fingeraftryk særdeles nyttigt til at analysere gerningssteder , identificere afdøde eller alle andre områder af kriminaltekniske undersøgelse .

Da processen DNA fingeraftryk kan gøres på en meget lille stikprøve , en dråbe blod eller sæd er tilstrækkelig. De prøver kan gentages for nøjagtighed og den oprindelige prøve er gemt i tilfælde yderligere testning er nødvendig .

Fædreorlov


DNA fingerprinting har alle , men udelukket muligheden for forældrene hævder , at de ikke er relateret til et barn . Da DNA af hver enkelt består af lige bidrag fra både forældre , kan den resulterende DNA fingeraftryk sammenlignes med den formodede forældre , og et forhold kan bestemmes med en vis grad af næsten absolut sikkerhed .

En af de indlysende fordele ved DNA fingeraftryk i spørgsmål om faderskab er fred i sindet , at resultaterne kan bringe til forældre , der har grund til at betvivle oprindelsen af et barn . Resultaterne kan også bruges til at håndhæve børnebidrag afgørelser eller ved at adoptivbørn , der søger deres biologiske forældre .

Planter og Dyr


Fremskridt i DNA fingerprinting har også ført til ydelser i såvel landbrug og dyrehold . Meget ligesom resultaterne fra faderskabstest på mennesker , kan DNA fingeraftryk bruges til at identificere oprindelsen af en bestemt plante eller et dyr .

Dette er en fordel i landbruget , fordi det giver mulighed for en korrekt identifikation af frø eller plante prøver for at kontrollere, at de er fra den særlige ønskede arter . DNA fingeraftryk også anvendes til at identificere oprindelsen af nogle af de urter og planter, som anvendes i alternativ medicin .

store summer af penge skifter hænder på daglig basis for stutterier og andre avlsdyr . Ved hjælp af DNA fingeraftryk , kan den nøjagtige oprindelse og afstamning af et dyr skal bestemmes. Som teknikker forvejen, og mere er kendt om genomet , kan dette endda føre til forudsigelser om sygdom og andre faktorer , der yderligere vil bestemme dyrets værdi .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.