hvad er meningen med pasteuriserede ?

Pasteuriseret er et begreb , der beskriver mad og drikke , der er blevet behandlet med doser af varme eller stråling til at dræbe mikroorganismer , der yngler sygdom , spredes forfald og udløse gæring . Fransk videnskabsmand Louis Pasteur udviklede pasteurisering i 1864 og brugte det til at holde vin fra fordærves . I begyndelsen af 1900-tallet , begyndte amerikanske mejerier pasteurisering mælk til at dræbe dødbringende bakterier og øge holdbarheden . I dag er mange forskellige fødevarer er pasteuriseret . Bestråling er nyere pasteurisering , der dræber bakterier og bevarer mad med doser af stråling , såsom gamma stråler eller elektron bjælker .

Pasteurisering


Pasteur fandt han var i stand til at holde vin fra at gå sur ved opvarmning det nok til at dræbe gæren er ansvarlig til gæring . Dairy ejere fandt de kunne anvende de samme idé til mælk og holde det fra at dreje sur i flere uger ved opvarmning , og drab enzymer . Men pasteurisering , gjorde meget mere , den dræbte patogener , der forårsagede tuberkulose , difteri og skarlagensfeber . Fødevarer pasteuriseret enten ved høj heat for korte tider , eller lav heat i længere tid times. The valg afhænger af den mad, og hvordan opvarmningen kan påvirke kvalitet og smag .

Bestråling


Bestråling , der somme tider kaldes kold pasteurisering , også dræber skadelige bakterier såsom E. coli , salmonella og listeria . Det ødelægger også parasitter , der forårsager mad at ødelægge og den stopper visse frugter og grøntsager fra over modning og spiring , der forlænger brødets levetid. Bestråling virker ved at skade DNA mikroorganisme , som gør dem ude af stand til at reproducere . Det gør ikke maden radioaktiv . Det betyder dog påvirke kvaliteten og smagen af visse fødevarer . Da mange forbrugere frygter de sundhedsmæssige virkninger af bestråling af fødevarer , har brug været begrænset .

Pasteuriseret vs Raw


Selvom Pasteurisering bliver ofte beskrevet som en af de mest betydningsfulde fremskridt inden for fødevaresikkerhed og sygdomsforebyggelse , dets fordele har aldrig været alment accepteret . Økologiske og helsekost fortalere mener pasteurisering ødelægger næringsstoffer og kompromiser smag . Mange mennesker fortsætter med at drikke rå eller pasteuriseret mælk og den økologiske mejerisektor er blomstrende . I de 22 stater, hvor køb og salg af rå mælk til konsum har været forbudt , producenter og forbrugere undvige dem forbud ved at købe og sælge rå mælk , der er blevet mærket som foder til kæledyr.

Bekymring Bestråling


Der er også stærk modstand mod bestrålede fødevarer . Bestråling har været anvendt på nogle kornafgrøder siden 1960'erne , og for nylig andre fødevareproducenter har været overbevist om dets fordele . Selv om økologiske og helsekost fortalere indrømmer processen dræber nogle bakterier , de også siger det ødelægger vitaminer og enzymer og skaber nye kemikalier i fødevarer, der har ukendte sundhedsmæssige virkninger . De, der modsætter sig bestråling mener , at ordentlig sanitet på gårde og strengere pleje blandt processorer og håndterer ville i høj grad mindske truslen af fødevarebårne sygdomme og fjerne behovet for bestråling .

dokumenteret track record

På trods af modstanden mod pasteurisering og bestråling , både U. S. Food and Drug Administration og Center for Disease Control støtter begge metoder til behandling af fødevarer . Begge instanser siger pasteurisering og bestråling er effektive metoder til at reducere patogener og indskrænke fødevarebårne sygdomme . Og begge instanser siger også pasteuriseret og bestrålede fødevarer er sikre og den ernæringsmæssige værdi er ikke signifikant kompromitteret af begge processer . CDC også advarer om, at indtagelse af upasteuriseret produkter, især rå mælk , kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Ifølge CDC statistik , fra 1993 til 2006 , var rå mælk ansvarlig for 69 udbrud af infektion , der forårsages 1. 505 sygdomme , 185 hospitalsindlæggelser og to dødsfald .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.