oplysninger om , hvordan mobiltelefoner er farlige i biler

Mens de fleste mennesker vil være enige , at kørsel og taler om en mobiltelefon på samme tid er farligt , desværre mange mennesker stadig tage den risiko . Resultatet er en distraheret chauffør , som bliver en fare for både sig selv og de andre kørere omkring ham , hvilket øger risikoen for skadelige og nogle gange fatale biluheld

Basic Rettens


Som populariteten af mobiltelefoner er steget , har talrige undersøgelser er udført for at bestemme forholdet mellem kørsel og taler på en telefon . En undersøgelse fra 2006 foretaget af University of Utah gik så langt som til at sige , at udførelsen af disse to opgaver samtidigt er i sidste ende så farligt som at køre beruset . Undersøgelse medforfatter Frank Drews sagde : " Vi fandt , at folk er så svækket , når de kører og taler på en mobiltelefon , som de er , når de kører berusede på de juridiske blod- alkohol grænse ", som er 0,08 procent .

Parametre Studie


For at danne denne konklusion , havde University of Utah 40 deltagere bruger en køresimulator under fire forskellige sæt betingelser , der inkluderede uforstyrret kørsel , kørsel , mens du bruger en håndholdt mobiltelefon , kørsel , mens du bruger en håndfri mobiltelefon og kørsel i påvirket tilstand til 0 . 08 blod- alkohol niveau . Deltagerne blev bedt om at følge bag en simuleret tempo bil , og deres reaktioner på forskellige vilkår-ligesom tempoet bilen pludselig at anvende sine bremser-. blev registreret

Studie Rettens


Måske et af de mest overraskende observationer i denne undersøgelse var , at der ikke var nogen signifikant forskel mellem at bruge en håndholdt mobiltelefon under kørsel, og ved hjælp af en håndfri enhed tilsluttet en telefon . Uanset hvad , var en distraktion skabt , der reducerede kvaliteten af deltagerens kørsel . I undersøgelsen fandt også, at de mennesker taler om mobiltelefoner ( håndholdt eller håndfri ) var 9 procent langsommere til at bremse , viste 24 procent større variation i de følgende afstand og var 19 procent langsommere til at genoptage en normal hastighed efter bremsningen , sammenlignet med uforstyrret drivere . Tre deltagere faktisk styrtede ned i tempo bilen .

Andre Research


En undersøgelse fra 2003 foretaget af University of Utah viste , at faren for at tale i mobiltelefon og køre kommer fra noget, der hedder " uopmærksomhed blindhed . " Dette sker , når føreren har øjnene direkte på vejen , men undlader at overholde de faktiske kørselsforhold , fordi han er fokuseret på sin telefonsamtale . Universitetet i Utah i første omgang besluttet at gennemføre sin alkoholpolitik sammenligning forsøget på grund af forskning , der går tilbage til 1997 , hvor det blev konstateret , at ud af 699 mennesker involveret i biluheld , var en fjerdedel af dem ved hjælp af en mobiltelefon i den 10- minutter perioden op til styrtet . Denne ulykkesfrekvens var fire gange større end for uforstyrret drivere.

Nye Distraktioner

Visse former for kørsel distraktioner er blevet kaldt " gamle standarder, " og omfatter taler med passagerer , spise , drikke , ryge og sætte på makeup . Selv om disse tiltag er bestemt stadig farlige , er nyere typer af distraktioner viser sig at være endnu værre . Ud over at tale om mobiltelefoner , aktiviteter såsom surfing på internettet , sms'er , sende og modtage e-mails og se video har en enorm indflydelse på koncentrationen af chauffører . Disse nye distraktioner anses værre , fordi de er mere kognitivt engagerende og er typisk udføres i længere tid .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.