Forskellen mellem befolkningstæthed & fortrængning

Befolkningstæthed og fortrængning er begreber , der bruges i flæng . Selv om de hænger sammen, både repræsenterer unikke befolkningsmæssige karakteristika . Befolkningstætheden er et mål for distributionen over et område . Fortrængning er befolkningen koncentration over en begrænset rådighed område

Befolkningstæthed


Ifølge den amerikanske Bureau of Census , befolkningstæthed er " samlede befolkning inden for et geografisk enhed ( f. eks , USA , stat, amt , sted ) divideret med arealet af denne enhed målt i kvadratkilometer eller kvadrat miles . " Den matematiske udtryk befolkningstæthed er " antal personer per kvadrat miles eller kvadratkilometer . "Men denne foranstaltning er rå , fordi den ikke tager i sin analyse en række faktorer , der kan påvirke , hvordan befolkningen er afgjort .

Overvejelser


Flere faktorer indflydelse på, hvordan befolkningen er afgjort gennem et område . To kategorier er fysiske faktorer og menneskelige faktorer. fysiske faktorer topografien eller form af den jord , de naturlige ressourcer og klimaet . De menneskelige faktorer er defineret som sociale , økonomiske og politiske . Territorier med optimale fysiske forhold vil tiltrække befolkning . Det samme princip gælder for den politiske , sociologiske og økonomisk stabilt samfund og befolkning afvikling .

Fortrængning


Fortrængning er et stort antal personer samledes tæt sammen . Nina Brown fra Center for rumligt integrerede Social Science sammenfattes Edward Halls proxemics teori . Fortrængning opstår , når det område og rummet mellem individer ikke er forsynet med acceptable afstande . Fra disse definitioner , er begrebet fortrængning et koncept for personlig og kollektiv opfattelse . Men selv om tæthed er en diskret foranstaltning , fortrængning måles indirekte via socio- økonomiske indikatorer såsom antallet af personer versus boliger strukturer , fattigdom indeks og antallet af mennesker, versus adgang til offentlige serviceydelser .

funktioner


Befolkningstæthed indebærer en homogen fordeling . Den rumlige orientering er tabt i denne foranstaltning. Nogle faktorer kan føre til fortrængning , medmindre samfundet har en passende ordning med social planlægning . Derfor , trængsel og befolkningstæthed er beslægtede begreber , men er ikke det samme .

Insight

Befolkningstætheden er en diskret foranstaltning . Det er en overordnet skøn af befolkningen forlig over et givet område . Fortrængning er en sociologisk begreb . Det kan skønnes ud fra andre matematisk indekser , der kan give en idé om , hvordan det organiserede og planlagte et samfund er .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.