årsager og virkninger af stråling forurening

Stråling forurening er ikke rettet ofte , måske fordi det normalt ikke har en umiddelbar reaktion at knytte dens virkninger med symptomer . På grund af disse sundhedsrisici , er mange trætte af sikkerheden i atomkraftværker og på længere sigt opbevaring af deres radioaktive affald . Når ioniserende stråling absorberes gennem kroppens væv , det har evnen til at nedbryde celler ved at fjerne elektroner i atomer beskadige eller dræbe celler .

Naturlige årsager


Den største virkning af naturligt forårsaget strålingsforurening opstår , når en person ånder radon , der er fanget i bygninger . Ifølge Princeton University , i USA radon er ansvarlig for ca 229 millirems året per person , og tegner sig for en tredjedel af den gennemsnitlige årlige samlede fra alle kilder . Dette sker normalt i boliger med kældre , der ikke er ordentligt udluftet for radon . Visse geografiske områder kan være mere tilbøjelige til at radon eksponering , fordi radon stammer fra jorden på grund af forfald af uran og thorium . Også , granit findes i boligudstyr såsom bordplader og møbler har en tendens til at udsende radon , som kan føje til indendørs ophobning . Andre mere milde former for fysisk radioaktive elementer kan nævnes : radioaktive materialer i jordskorpen , stråler fra kosmos og spormængder af radioaktivitet i kroppen .

menneskeskabte årsager


Den vigtigste kilde til menneskeskabte forårsaget stråling toksicitet kommer primært fra medicinske procedurer , såsom CT- scanninger og nuklearmedicin procedurer . Ifølge Princeton University , disse procedurer , herunder x-stråler udgør omkring 300 millirems året pr gennemsnitlig person i USA som rapporteret af University of California , San Francisco , en CT- scanning svarer til 74 mammografi og 442 bryst x -rays . Rapporter fra Archives of Internal Medicine anslår , at edb- tomografi ( CT ) scanninger kan føre til 29. 000 nye kræfttilfælde hvert år .

Effekter


Effekter kan være så mild som hudirritation til døden afhængigt af hvor meget stråling er udsat for kroppen, hvilke dele af kroppen er udsat for, og hvor stærk immunsystemet er . Andre virkninger er blodkomponent ændringer , kvalme , opkastning , træthed , diarré og kræft som det fremgår af Jefferson Lab . Eksponering for den samlede kroppen er langt mere skadelig end den samme mængde af stråling intensitet på en lille del af kroppen . Visse dele af kroppen er også mere følsomme over for stråling celleskader end andre . De mest følsomme er blod og relaterede organer og de mest ufølsomme er nervesystemet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.