definition efter tapning

Tapning er praksis med at bruge en nål til at trække en blodprøve fra en udpeget vene . I tidligere tider var tapning kaldt åreladning . Den blev brugt til at behandle og /eller helbrede sygdomme . Tapning i dag kaldes også venepunktur eller venopuncture . En bioanalytikeren er en person, som udfører tapning

venepunktur


Den mest almindelige sted for venepunktur er ved median kubiske vene på antecubital sted, som er på fold eller bøje i albuen . Sterilisation af webstedet for punkteringer med en alkohol knalde er nødvendig , før proceduren .

Hver nål har en tunnel , der løber gennem det at lade blodet flyde igennem det . Hver nål har en facetslebne punkt , som holdes på hovedet , når de indsættes i en blodåre til blodsudgydelser .

Nogle gange en sprøjte er fastgjort til enden af nålen og bruges til at fylde op med blod . Jo mere populær måde at tegne blod med brug af et vakuumrør eller evakueret rør . En vakuum rør eller evakueret rør er indsat gennem den anden ende af nålen til at indsamle blodet . Hvert rør bruger en vakuum mekanisme til at trække blod .

Gaze og bandager skal være let tilgængelige for at genoprette størkne og forhindre blå mærker på punkturstedet .

Størrelser og veje


Der er forskellige mellemstore nåle til forskellige størrelse patienter og i forskellige situationer . Fingerprikker er små nåle anvendes til at holde en af de fire fingre , som regel sker dette for at få en glukose måling i tilfælde af hyperglykæmi eller hypoglykæmi . Fingerprikker er også ofte brugt til at trække blod fra børn .

De mindste kanyle , sommerfuglen nål , der bruges oftest til spædbørn . Denne nål bruges også til patienter med små , svært at finde vener . Spædbørn er også givet neonatal hæl pricks . Da den antecubital stedet er så lille på et spædbarn , en større plet med mere fedt og kan forårsage mindre smerte på spædbørn er valgt at tage en blodprøve .

Transfusion


bioanalytikerens også få blod fra mennesker , så patienter med store tab af blod kan modtage blod ved transfusion . Folk, der har været i store ulykker , som har sygdomme som hæmofili , der har unormal menstruation , eller som er gravide nyder alle godt af den praksis efter tapning .

Lab Tests


bioanalytikerens også tage blodprøver for at sende til lab forskere og teknikere .
Lab teknikere undersøge blodet for at finde den skævhed og årsagen til visse sygdomme , såsom hjerte-kar- sygdomme , artherosclerosis , blødersygdomme eller aids . Resultaterne af blodprøver give læger til at diagnosticere og behandle sygdom .

Forensic Test

Et andet område efter tapning er retsvidenskab , hvor kriminelle patologer undersøge blodet for ofre for forbrydelser at fastslå den nøjagtige årsag til skader og /eller død . Bioanalytikerens også får til opgave at forsikre , at alle blodprøver er bevogtet sikkert mod forurening og /eller uautoriserede indgreb.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.