hvorfor er stop skilte rødt ?

Brugen af rød for stop skilte går hele vejen til midten af 1800-tallet London , men brugen af røde generelt til at betyde fare har eksisteret siden det tidspunkt, hvor grækerne . Selv om der ikke klare , bekræftelse om, hvorfor vores stop skilte er røde har endnu til overfladen , skilte pege på brugen af røde af togtrafikken kontrolsystemer i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet . I modsætning til de lokale færdselsregler , der nu tegn føderale lovgivning , der kræver den røde , ottekantede udseende

Historie


Den velkendte røde ottekant , at hver chauffør kender i dag gik gennem et par ændringer , før standarden moderne tegn . Detroit , Michigan , hjertet af den tidlige amerikanske bilindustri , første gang brugt stop tegn i løbet af sommeren 1915 . Det første stop tegn havde sorte bogstaver og en hvid baggrund på en firkantet stykke metal, men hovedvej ingeniører mente , at dette ikke kunne være den bedste form og design . John T. Donaghey og Walter F. Rosenwald tilbragte uger køre rundt Amerika for at finde ideer til , hvad standard stopskilt og anden trafik advarsler skal se ud .

Trafik Signal Tradition


Det første trafiklys blev installeret uden for den britiske parlament bygningen i slutningen af 1860'erne for hestevogne . Det brugte et simpelt system : rød for stop og grøn for gå. Årsagen til disse farver er stadig op til debat , men folklore giver kredit til landmændene . Legenden siger, at når landmændene er nødvendige for at flag ned tog , de brugte rød klude eller skjorter . Alternativt vestlige kultur går tilbage til grækerne betragtede røde tegnet af fare .

Railroad Disaster Oprindelse


Overgangen fra den sorte og hvide stopskilt til hvid og rød også synes at have stammer fra en jernbane ulykke , der indtraf i 1914 . Ifølge Eric Reiss , havde røde traditionelt været anvendt til at signalere tog til et stop , grøn til forsigtighed og hvid til gå. En fejl på en bestemt lys forårsaget en dirigent til at forveksle en rød for en hvid , hvilket resulterer i en forfærdelig ulykke. Det er sandsynligt, at stopskilt blev ændret til rød for ikke at forveksle bilister med en anden betydning for de farvestoffer, af trafiksignaler og skilte .

Shape


Donaghey og Rosenwald 's tur over amerikansk resulterede i en rapport til Mississippi -dalen Sammenslutningen af State Highway Afdelinger , at standardiserede former ville være den nemmeste måde for en chauffør til at spotte tegn langt i forvejen , og i mørke . Den ottekantede form blev valgt til at betyde kun én ting : stop . Mest fordi formen er de sværeste at klippe og ville kun være tyndt benyttet på det tidspunkt .

Stop Sign Governance

Mens MVASHD var den første organisation til at forsøge at standardisere vejskilte , var det stadig kun en lokal organisation . National konference om Street og Highway Safety arbejdede på samme standardisering projektet som MVASHD . De to ville fusionere under begyndelsen af 1930'erne og samarbejder om " Håndbog om Ensartede Traffic Control Udstyr til gader og veje " , som vedtog en sort og gul ottekant . Farven skifter til rød og hvid blev vedtaget i 1954 . Hvorfor og ikke år tidligere, er stadig op til debat .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.